HTML

gothicsvab.jpg

veledvv.jpg

Friss topikok

A világ egy baranyai sváb lány szemével

Orbán Viktor politikai partizánból nagyformátumú államférfivá érett

2012.11.01. 15:27 Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠

A 2010-es országgyűlési választások első fordulója Magyarország, a magyar függetlenség feltámadásának nagy pillanata volt. Míg a korábbi nemzeti felkeléseink, így például a Rákóczi-szabadságharc, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc és 1956 szükségképpen bukásra voltak ítélve, 2010-ben reális lehetőség nyílt a független magyar állam, legalábbis egy független nemzeti kormány megteremtésére. A 2010-es országgyűlési választásokon Magyarország mint szabadságáért és önállóságért küzdő állam született újjá a világ népei előtt.

allamfer.jpg

2010-ben kinyilvánítottuk, hogy az elmúlt 20 év nemzetvesztő politikájával minden közösséget megtagadunk, és kijelentettük, hogy nem kérünk a  külföldi diktátumokból, nem kérünk a nemzetközi pénzhatalom "barátságából", s nem akarunk nemzetek felett átívelő (transznacionális) Európai Uniót.  Zászlónkra tűztük ki már a választások előtt, hogy törhetetlen hittel fogunk küzdeni az álliberalizmus halálos vírusa ellen, ugyanakkor társadalmi kohézió erősödésének szükségességét, a szolidaritás és az egyenlő bánásmód elvének érvényesülését is hangoztattuk. Tagadhatatlan tény, hogy a nyugati hatalmak, illetve a mögöttük álló háttérerők gondosan szervezett propagandaháborút indítottak Orbán Viktor ellen.  Szörnyű érzés volt látni, hogy a külföldi politikusok, diplomaták, újságírók nem vettek tudomást szándékainak őszinteségéről, hogy minden rágalmat készpénznek vettek, hogy szabályosan kiiktattak bennünket az európai nemzetek nagy családjából. Nehéz, sötét idők voltak ezek. A magyar emberek azonban felismerték a veszélyt, és olyan zárt falanxba tömörültek, amely lehetetlenné tette Orbán Viktor elmozdítását. A támadásokat tehát visszavertük, leesett pár saller, kiosztottunk néhány tockost, adtunk néhány kokit, egyszóval megmutattuk a világ közvéleményének, hogy kitartunk Orbán Viktor mellett. Mindebből azt a tanulságot vonhatjuk le, hogy nem szabad kényelmesen belenyugodni a külföldi hatalmak politikai-gazdasági erőfölényébe, fel kell készülni, védekezni kell. Aki keményen kiáll az elvei mellett, aki felkészülten, sikerrel védekezik: az győz. A győzteseknek pedig törvényszerűen igazuk van. .

Most már egyértelműen megállapítható,  hogy Orbán Viktor úgy fog bevonulni a magyar történelembe, mint a század legjelentősebb magyar politikusa, a Nemzeti Együttműködés Rendszere pedig az ország zivataros történelmének egyik legnyugodtabb, legboldogabb és eredményekben leggazdagabb időszakaként fog megmaradni a kollektív emlékezetünkben.

orbannagyok.jpg

Vannak, akik vagy érteni nem akarják, vagy érteni nem tudják, minő meghálálhatatlan ajándék a sorstól, ha egy nemzet élén válságos időkben olyan államférfi áll, aki kortársait megelőzve, megsejt és meglát olyan dolgokat, melyek csak sokkal később válnak elfogadott megismeréssé, köztudattá. Már régóta hangoztatom, hogy Orbán politikai életútja és Tisza István államférfiúi karrierje között történelmi párhuzam vonható. Tisza Istvánt nemes patriotizmusával, műveltségével, emberségével és szilárd jellemével kivívta az utókor megbecsülését, azonban életében folytonos ellenséges támadásoknak volt kitéve. Tisza államférfiúi éleslátással felismerte a Magyarországra leselkedő veszélyeket, és egész életet annak szentelte, hogy felkészítse a nemzetet az elkerülhetetlen katasztrófára. Hosszú éveken át hirdette a felkészülés fontosságát, figyelmeztetett az elháríthatatlanul  közeledő háborúra s a nemzet lehetséges pusztulására.  Senki sem hallgatott rá, gyűlölték érte. Neki volt igaza.

Orbán Viktor történelmi tettet hajtott végre, amikor Európában elsőként felismerte, hogy egy ország csak akkor lehet sikeres, ha visszaszorítja a spekulációt, és helyette a termelő kapitalizmust helyezi előtérbe. Orbán fantasztikus éleslátással érzékelte, hogy a spekulatív kapitalizmus középpontjában a spekuláció és a manipuláció áll, a termelő kapitalizmus legfontosabb eleme viszont a munka. Orbánnak tökéletesen igaza van, amikor azt mondja, hogy a  termelő kapitalizmust majdnem tönkretette a "szabadjára engedett spekuláció, és bankrendszeren és a spekulatív tőkemozgáson alapuló rendszerről mindannyiunk érdekében vissza kell vissza kell térnünk a termeléshez, az értékteremtő munkához.  

Bármit is mond most róla a balliberális hazugsággyár és napi politika, a magyar nép szeretettel és édes nosztalgiával fog visszagondolni Orbán Viktorra. A búsmagyar önmarcangolásból ő rázta fel  nemzetet és hosszú idő óta ő az első magyar politikus, akinek sikerült tényeleges, kézzelfogható eredményekre sarkallnia az országot. Nagy tehetséggel és csodálatos buzgósággal fogott a nehéz munkához. Hibák persze vannak, de csak az nem követ el hibát, aki nem dolgozik.

54 komment

Címkék: média politika közélet elemzés Fidesz Orbán Viktor Orbán Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://stefania.blog.hu/api/trackback/id/tr684883940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.11.01. 16:10:30

"Orbán fantasztikus éleslátással érzékelte, hogy a spekulatív kapitalizmus középpontjában a spekuláció és a manipuláció áll"

ahhhh

genialert.

köfönöm.

2012.11.01. 19:16:15

Huba, Szameg ! De szép vegytiszta agitprop vezér fényezés. De szüksége is van neki az ilyenekre, mert magától, meg attól amiket csinál sokan egész másmilyen szövegeket engednek el magukból.
És legalább Megéri, fizet valamit ezért?
Vagy csak spontán fölbuzdulás, némi szexuális töltettel.
Már no harag, de nekem leginkább ez a kép idéződik föl olvastán( a tartalmi elemeket teljesen zárójelbe téve:D):
www.spiegel.de/pics/74/0,1020,328974,00.jpg

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.01. 19:24:18

2010-ben kinyilvánítottuk, hogy az elmúlt 20 év nemzetvesztő politikájával minden közösséget megtagadunk,

1998-2002. Végre valaki kimondta, hogy az orbán kormány nemzetvesztő volt. És most az egykori nemzetvesztő kormányoz tovább.

húzzad neki shakespeare 2012.11.01. 21:48:12

Orbán Dzsong Viktor nagyvezér (államférfi!) :-) megvédi hőn szeretett népét a gonosztól!

TTom 2012.11.01. 22:52:58

Természetesen az is csak az aljas rágalomhadjárat része, hogy dicső és soha el nem évülő érdemeket szerző Orbán Viktorunk kommunista lett volna. Attól még, hogy KISZ vezető lett abban az átkos világban, nem volt kommunista. A legkiválóbbak lehettek csak ilyen poszton akkor is, hisz már akkor megnyilvánult a kiváló vezetői szerepe.
Ahogy a liberálisok is állandóan azzal jönnek, hogy bizony a Liberális Internacionálé alelnöke volt 8 évig. Mindezt csak ordas csúsztatás, hisz mint remek stratéga, rájött, hogy a fenevadat az odújában kell megismerni és az ott szerzett információkkal megverni.
Persze most példálóznak a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöki posztjával, amire olyan elsöprő fölénnyel választották meg, de ezt csak az értheti meg, aki átérzi Orbán Viktor mély és őszinte vallásosságát, szeretetét a hazája iránt. Ő most ért révbe és rövidesen be fogja látni mindenki, hogy a legmegfelelőbbb az örökös és állandó elnöki posz lenne neki ott , ahogy hazánkban is át kellene alakítani a kormányzati rendszert és ÖRÖKÖS KORMÁNYZÓVÁ kinevezni ezt a derék és a hazájáért éjjt nappallá téve dolgozó embert.
Ez nem is lehet kérdéses.

2012.11.01. 22:56:05

@-bobolysza-: ez tényleg nem rossz ;)
hogy ez nekem miért nem jutott mindjárt eszembe ! :xD

2012.11.01. 22:57:40

@TTom: Ja,jaa! sieg!
úgylegyen!

Baldrick68 2012.11.01. 22:59:08

@TTom:
Nem tudom ezt láttad-e?
Egy másik örökös vezér élete és munkássága, valamint dicstelen halála.
index.hu/nagykep/2012/10/31/igy_lett_mussolini_vezer_majd_hulla/

Ha elolvassuk a képaláírásokat, akkor érezni némi párhuzamot.
Lehet hogy egyesek már kezdik nézegetni hogy vajh a discső vezér melyik benzinkút portálján mutatna a legjobban fejjel lefelé?

TTom 2012.11.01. 23:02:23

@Baldrick68:
A liberális mocskolódás és gúnyolódás eme tárgya azért is felháborító, mert párhuzamokat kíván állítani a Ducse szocialista múltja és Orbán Viktor vélt kommunista előélete között.
Egyszerűen nem is értem, miért nem tiltják be ezeket a mocskolódó és célozgató sajtóhulladékokat.

Baldrick68 2012.11.01. 23:09:22

Amúgy érdekes ez a Stefi.
Sokan azon gondolkodtak hogy vajon valaki csak direkt szórakozik (pl. valami ördögbotos bibsi libsi így járatja le a fideszt) vagy valóban egy igazi orbán imádó agyrokkant.
Ezen amúgy csak akkor lenne értelme gondolkodni, ha stefi csak önmagában lenne ilyen és amúgy sehol máshol nem tapasztalnánk még hasonlót sem.

Azt viszont be kell látni hogy az a "gondolkodásmód" és vezér imádat, a fideszes tábortól korántsem áll távolt.
Elég ha megnézzük ezt:
gfg.blog.hu/2012/10/09/ferfiassag_651

G. Fodos Gábor
a századvég straégiai igazgatója, névvel fotóval, egy szerelmes levelet írt Viktor farkához.
Vagy elég megnézni a "békemenet" résztvevőit.
merites.hu/wp-content/uploads/b%C3%A9kemenet2.jpg

www.origo.hu/i/1203/20120315-orban-viktor-transzparens-kossuth-ter1.jpg

kapcsolat.hu/sites/default/files/styles/large/public/cikkek/bekemet.jpg

2012.11.02. 00:02:28

@Baldrick68: Nem lehet büntetlenül pocskondiázni népünk legjavának lojalitását és töretlen odaadását az ügy iránt, melynek eme nagy formátumú államférfi, a mi szeretett vezetőnk, példamutató harcosa és az ő segítségükkel végül is diadalmas, győzedelmes sikerre vivője lesz.
Úgy legyen!
Hajrá...
Így jó? xD

nandras01 2012.11.02. 00:38:37

kedves stefi!
én mindig szívesen olvasom a kitűnő stílusparódiáidat, de azért nem ártana egy kis óvatosság a részedről.
a kevesebb több lenne. ha ilyen szorgalmas vagy, elképzelhető, hogy idővel valaki komolyan vesz és elkönyvel annak, aminek tömör gúnnyal átitatott írásaid alapján hisz, egy ostoba, gondolkodásra képtelen selmeczi epigonnak :)
ja, ha én is komolyan vennélek, akkor erre:
"a magyar nép szeretettel és édes nosztalgiával fog visszagondolni Orbán Viktorra"
azt írnám, hogy azért erre a lehetőségre ne tegyél túl nagy összeget :)

nandras01 2012.11.02. 00:46:47

közben gondolkodta egy kicsit, és azt hiszem, tévedtem,a mikor azt mondtam, hogy a majdani magyar nép orbánra visszaemlékezvén, nem bizonyos, hogy szeretettel és édes nosztalgiával fog gondolni.
azután eszembe jutott kossuth... orbán károkozása már- már összemérhető azzal a pusztítással, amit kossuth makacssága, küldetéstudata és hozzá nem értése okozott az országnak, és mégis úgy emlékeznek rá, - már aki- mint "kossuth apánk".
szóval lehet, hogy stefiből a próféta szól...

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.11.02. 01:19:51

@nandras01:

Egyetértek. Orbán túlbuzgóságában sok hibát követ el. Ezek azonban csak apró szépséghibák egy monumentális életművön, tehát az összkép egyértelműen pozitív.

Ahogy Szent Istvánnak megbocsátottuk családján belüli kegyetlenkedéseit, ahogy Bethlen
Gábornak megbocsátottuk, hogy a török szultán vazallusa volt, és annak katonái helyezték
hatalomba, ennek ellenére az előbbi a legnagyobb magyar királyunk, az utóbbi a legnagyobb
erdélyi fejedelmünk lett, úgy fog tenni az utókor Orbán Viktorral is, bűneit megérti és
megbocsátja.

Pantagruel 2012.11.02. 04:27:31

"Most már egyértelműen megállapítható, hogy Orbán Viktor úgy fog bevonulni a magyar történelembe, mint a század legjelentősebb magyar politikusa... a magyar nép szeretettel és édes nosztalgiával fog visszagondolni Orbán Viktorra."

Nem csak Ő lát a jövőbe, hanem Te is. Pazar!

nandras01 2012.11.02. 09:56:20

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: rendben van stefi, játsszuk azt, hogy te komolyan gondolod, amiket leírsz.
kérlek válaszolj arra az egyszerű kérdésre, hogy pontosan mi is lehet a célja orbánnak, milyen magyarországot akar felépíteni?
egyre kérlek csak: hagyd a "szabad ország", " nem leszünk rabszolgák", " nem hagyjuk magunkat kiszipolyozni", "turulvére" és hasonló blődliket.
ezek jól hangzanak a békemenetelők körében, még az is lehet, hogy makkhetesben, néhány fröccs után a cimborák egyetértően bólogatnak rá, ettől még ostobaság marad.
kérlek, érvelj értelmes ember módjára...

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2012.11.02. 10:21:54

Stefania, te balliberalis provokator!
Aruld mar el, hogy miert nem szavazta meg a fidesz az ugynoktorvenyt? Fel nap alatt hoznak olyan torvenyeket, mint a nyeroautomatak megszuntetese akkor ez? Kezdem azt hinni, hogy ok nem antikommunistak, hanem lelekben ott kvaterkaznak a veseket leverokkel, az Andrassy u. 60-ban! Erre valaszoljal, Stefania.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.11.02. 10:35:52

@nandras01: Erre ne is számíts. Értelmes ember módján érvelni a vezényló mellett az elmúlt két és fél év ámokfutását figyelembe véve lehetetlen. A világon mindenütt értetlenül állnak az erőszakos alaptörvény szerkesztéssel, a jogbiztonság szétverésével, és a gazdasági ámokfutással szemben. És sajnos ameddig ez a banda lesz hatalmon, addig nem is lehet jobbra számítani. Ezek nem is nemzeti szocializmust akarnak építeni Magyarországon, hanem nemzeti kommunizmust.

El Visco Stello (törölt) 2012.11.02. 10:37:31

Ne csináljátok már! Vitába szálltok egy szellemileg visszamaradt, a bakfiskorban rekedt szerelmes leánykával? Hiszen annyi leány szerelmesedett bele híres emberekbe, filmszínészekbe, űrhajósokba. Este, lefekvés után fényképüket apró keblükre szorítva, pihegve suttogják nevüket. Nem szép dolog egy ilyen ártatlan leányt megszégyeníteni, mert életre szóló sérülést ejthetünk rajta. Bűnnek fogja tekinteni Viktor iránti érzelmét és zavarában belészerelmesedik Matolcsyba. Az mennyivel lesz jobb?

nandras01 2012.11.02. 11:38:49

@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
"Értelmes ember módján érvelni a vezényló mellett az elmúlt két és fél év ámokfutását figyelembe véve lehetetlen"
azt gondolom, hogy az, amit mi ámokfutásnak látunk, az nem egészen az. kell lenni valamilyen vezérlőelvnek a tettek mögött, különben tényleg nem marad mást feltételezni, mint a totális őrület tobzódását- és nem hiszem, hogy orbán őrült lenne.
természetesen nekem megvan a teóriám, hogy mik orbán tetteinek a mozgatórugói, hogy mi a távlatos célja, de én stefi érveire lennék kíváncsi :)

nandras01 2012.11.02. 11:42:01

@El Visco Stello: azt hiszem tévedsz.
stefi nem szerelmes bakfis, hanem nagyon is tudatosan -és szellemesen- gúnyolja ki a fideszdroidok kedvenc paneljeit.
azt szeretném tudni, hogy tud- e éppen ilyen szellemesen érvelni a megszokott fidesz érvkészlet nélkül is.

El Visco Stello (törölt) 2012.11.02. 12:24:25

@nandras01: Tudom mit érzel. Normális ember feltételezi, hogy ilyen magasra csak normális ember juthat. Nem érti, de próbálja megfejteni a titkot, mindvégig normális emberi logika mentén. Sajnálom, hogy csalódni fogsz.
Lehet, hogy igazad van és ez egy karikatúra. De így, hogy nem kacsint, hajlamos vagyok komolyan venni. Ebből kiindulva szerintem Stefinek nincsenek érvei, sőt egy önálló gondolata sincs.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.11.02. 12:41:44

Az a durva, hogy ezt a luvnyát én is kényszeresen komolyan veszem, holott egyértelműen paródia az egész. :D

Akkor viszont jól nyomja! :D

nandras01 2012.11.02. 12:56:11

@El Visco Stello: várjuk meg stefi reagálását :)

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.11.02. 12:58:24

@nandras01:
Te bizonyára nem olvastad Vincent törvényeit

Első törvény: A kormány minden intézkedése megmagyarázható a lopás, az öncélú szemétkedés és a dilettantizmus megfelelő kombinációjával. Nincs kivétel. Ha elsőre nem nyilvánvaló egy kormányintézkedés indítéka, akkor lopni akarnak.

Második törvény: A Fidesz mindent disznóságát előre bejelenti, csak tudni kell olvasni a jelekből. Ha szeretnéd tudni, mi fog történni, gondolj a lehető legnagyobb szemétségre, amit ki tudsz nézni belőlük, szorozd meg kettővel, és még így is csodálkozni fogsz.

Harmadik törvény: A Fidesz nyelvén az „emberek", a „polgárok" és a „magyarok" gyűjtőfogalmak mindig Orbán Viktort jelentik. A patetikus politikai szólamok csak a reorbanizálás után nyerik el a valódi értelmüket.

Negyedik törvény: Nem ez a legalja. Mindig van lejjebb.

Ötödik törvény (a hallgatás törvénye): A kormányzás három pillére a bolsevik hatalomgyakorlás, a maffiaszerű üzletvitel és a dilettáns államirányítás. Ha bekerültél a bandába, soha többet nem szállhatsz ki. Ha megpróbálod, kinyírnak. Még akkor sem úszod meg, ha hülyének tetteted magad.

Hatodik törvény: Ha azt mondják, hogy valamit meg akarnak védeni, az azt jelenti, hogy védelmi pénzt fognak érte kérni. Ha nem értesz a szóból, akkor szétverik, amit meg akarnak védeni.

nandras01 2012.11.02. 13:03:18

@Di622: természetesen olvastam- sőt kommenteltem is :)
a vincent által elírtak természetesen igazak, de nem adnak választ a lényegi kérdésre: mi a végső cél?
önmagában a lopás, az intézményesített sunnyogás, a megfélemlítés, csak eszközök, de nem maga a cél.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2012.11.02. 13:10:24

Aztan meg Stefi, hallod, egy ilyen nagyformatumu ember, mint a Viktor, miert dagadt? Ha tenleg a Putyinra akar hasonlitani, akkor mondjatok meg neki, hogy csinaljon tobb labemelest.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.11.02. 13:11:34

@nandras01:
Mi lehet a végső cél?

Ennyire előre ők nem gondolkodnak szerintem.
Ahogy egy német lapban fogalmaztak, Orbán egy rablóvezér.
Mit akar egy rablóvezér?
Kifosztani mindent és mindenkit oszt jónapot.

Ahogy nézem a káder állományt, azt senki nem gondolja komolyan hogy itt valamilyen jobbító szándékú elit vagy értékváltás lenne.
Minden tettük a csodás 50 es évekbeli kontraszelektált időket idézi, amikoris az számított hogy a mi kutyánk kölyke legyen de a szakértelem, rátermettség stb. csak valami imperilalista métely volt.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.11.02. 13:15:47

@El Visco Stello:
Szerintem felesleges agyalni azon hogy Stefi karikatúra vagy sem.
Elég elolvasni G Fodor Gábor bármelyik írását vagy csak meríteni egyet a viktorszive blogról.

viktorszive.blog.hu/2012/10/22/vers_791
""Erős vár a Mi Istenünk! Talán azt izeni nekünk:
Hogy maradjunk méltók arra, ahogy mellénk állt a bajba...
Az első békemenetünk, megmentette, kit szeretünk:
Mózesünket, Kossuthunkat, a mi Orbán Viktorunkat.
Viktor Drága: Te se feledd: a Jó Isten addig Veled,
Míg az Ő útját követed, művedet tönkre nem teszed,
Hízelgőktől óvod Magad! A Jó Isten Veled marad.
De ha nem hallod meg szavát. elveszted Magad, s a Hazát!
Kétharmados felelősség: ez ígéret, ez reménység,
Addig, amíg Isten velünk. Addig - tényleg - ki ellenünk?
Kérjük hát, hogy el ne hagyjon, Orbán kormány megmaradjon!"

Nos aki azt gondolná hogy ez egy vicc, érdemes felmenni a szerző facebook oldalára és elolvasni a tobbi művet illetve a csodás bólogató bégető reakciókat a csodás versre.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.11.02. 13:19:24

@El Visco Stello:

Ja és még egy gondolat.
Az ismeretségi körömben van néhány ilyen viktorfan.
Az bennük a legszebb hogy teljesen ingyen és érdek nélkül hülyék.
Magyarul nem kaptak zsíros állami megrendelést, nincs remek jólfizető állásuk valami minisztériumi melegedőben, stb.
Nekik igényük van erre, nekik ez így jó.
Biztos a gyerekkorukban történt valami trauma ami így kihat.

nandras01 2012.11.02. 13:25:29

@Di622: egy selmeczinek, egy semjénnek, egy szijjártónak valóban nem terjed odáig az agyi képessége, hogy lenne egy nagy, egy végső cél előttük, de orbán szerintem más.
neki kell lenni egy végső víziójának, ami több, mint a puszta hatalom birtoklása, vagyon gyűjtögetése.
természetesen ezek is "velejárói" az alkalmazott eszközöknek, de nem maga a cél.
persze, könnyen úgy járhat, -sőt, úgy fog járni- mint azok a nagynak méltatott hadvezérek, akik olyan célt tűztek ki maguk elé, amelyek eleve elérhetetlenek voltak.
nagy sándor, hannibál, napóleon- mind, mint zseniális stratégák, utolérhetetlen hadvezérek szerepelnek a történelemben, pedig végső soron amit tettek, az maga volt a katasztrófa, a tökéletes irracionalitás, az értelmetlen áldozozatokkal elért semmi. sőt, több, mint a semmi, mert még a nemzetüket is romlásba döntötték- mégis mint "nagyokra" emlékezik rájuk az utókor.
azt hiszem, maga az ember irracionális...

magyar-magyar szótár 2012.11.02. 13:31:26

@Di622: Ugy érti uram, hogy olyan néhány [2<], akik jóízűen nyalják Hitlert, majd azzal a nyelvükkel Lévai Anikó arcképét, utána Viktor Führert sieg!-elik majd némi büdöszsidózás és metéltfaszúzás után ártatlan valamilyen (kertész, gyengeáramú vagy közlekedésgépészeti) mérnökök és még 25éven aluli öndefiniáltan nemzetiségifiatalok fiatalok is , akik elalvás előtti punci/kukijáték előtt minden nemmagyart idegenszívüzve imádkoznak a Magyarok Nagyboldogasszonyához. És mindezt Angliában, vendégmunkásként, hogy hab (esp. turha) is akadjon a torkára ennek az állatorvosi szamárnak. Ugye, jó ebben hinni?

Szelid sunmalac 2012.11.02. 13:36:41

Kedves Laszlo baratunk Tolna megyebol4 Ez megint fantasztikusra sikeredett!!!

Sunaznam!

Meg megszallt a buzidemon!

magyar-magyar szótár 2012.11.02. 13:41:16

@nandras01: inkább még többre biztatnám a mémelőket, mert a reá-mondásokon és kinyilatkoztatásokon kívül szinte semmi nem utal arra, hogy nőnemű, 24 éves, öndefináltan sváb, valamint kertészmérnök lenne. Ércsük mink, hogy a világ az ő szemében a Viktor meg a FIDESZ, de kb ez a kör már annyi jóoldali üde köpedelmet tartalmaz, hogy még egy pár vérizzadva kicsikart örömcsula senemoszt, senemszoroz. A mémelők alapvető dramaturgiai hibát követnek el, mert a "lány"-nyal nem történik semmi, ráadásul kommentelésekbe se nagyon bocsátkozik, én megértem, hogy félti a maszkját, hogy esetleg leesik, de már ki nem tudja, hogy úgyse ő az :) Akkor tobzódjon a kommentekben is!

Szelid sunmalac 2012.11.02. 15:26:13

Te most tenyleg kimoderaltal az elobb?

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.11.02. 15:35:52

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Tényleg.

Nem tűröm, kedves Sünmalac, hogy ilyen valótlanságok összehordásától csorba essen ragyogó hírnevem diadalszekerén.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.02. 16:32:04

A fejlécben levő négy képen, ha letakarjuk a copfos hajat, akkor megjelennek sorban balról jobbra: Wolfgang, Siegfried, Friedrich, és Bernard.

Még hogy erdősmecskei leányka!

El Visco Stello (törölt) 2012.11.02. 16:46:47

Tökmindegy, hogy vicc-e, vagy komoly.

"Egy mozi kirakatában Hitler váratlanul saját képével találta magát szemközt, a moziban antifasiszta filmhetet rendeztek. Romm „Hétköznapi fasizmus”-át vetítették.
– Menjünk be, Smidelius, kíváncsi lennék erre a műsorra.

Smidelius ismerte a szóban forgó filmet, féltette ugyan Hitlert a megrázkódtatástól, melyet az emlékek felidézése kiválthat benne, mégsem tiltakozott, abban bízott, hogy a személyével és a második világháborúval kapcsolatos felvételek segítik majd Hitlert a helyzet megismerésében és új magatartási formájának kialakításában.

Megkezdődött a főműsor. Hitler szenvedélyes átéléssel figyelt minden kockát, a katonai parádéknál feje a dobverés ritmusára ingott jobbra-balra, elérzékenyült, mikor önmagát látta, amint kezet szorít a tizenhárom-tizennégy éves, páncélsisakos, frontra induló gyerekekkel. A koncentrációs táborok apelljeit látva pedig nem tudott visszafojtani egy elismerő megjegyzést:
– Nézze, Smidelius, ezt a rendet és szervezettséget, mintha vonalzóval lennének meghúzva a sorok. Csak a német szellem képes ilyen teljesítményt kihozni ezekből az alacsonyabb rendű fajokból.
Előadás után a szálloda felé tartva, Hitler elégedetten mondta kísérőjének:
– Nagyszerű! Nem tudom, mennyibe került nekünk ez a film, de okvetlenül megérte.
– De Führer, hová gondol? Ezt a filmet nem mi finanszíroztuk, hanem az ellenségeink készítették.
– Az ellenségeink? Milyen célból?
– Le akarták leplezni önt és az Eszmét, és be kell hogy ismerjem: ezek az átkozottak nem végeztek rossz munkát.
– Azt kell higgyem, Smidelius, hogy nem ugyanazt a filmet láttuk. Mi lepleződött itt le?
– Kegyetlenséget, vérontást mutat, és az embereket taszítja az erőszak látványa.

– Ez nem így van. Az az igazság, hogy az átlagember számára az erő és az erőszak azonos fogalmak. Ezekből a felvételekből – bármi is volt a rendezők szándéka – a nézők megértették a lényeget: volt erőnk és bátorságunk a leghatározottabb módszerekkel megoldani az előttünk álló feladatokat.

Hitler a tamáskodó Smideliusra nézett:
– Ha kételkedik ebben, hajlandó vagyok egy tetszés szerinti moziban a saját költségemre levetíttetni a filmet, és utána megkérdezhet tíz átlagos embert: mi volt a véleménye? Ha tíz közül legalább nyolc nem nekem ad igazat, vállalom, hogy egy fél évig ingyen dolgozok egy zsinagóga újjáépítésén. Gondoskodnunk kell róla, hogy minél több ember lássa ezeket a filmeket."

magyar-magyar szótár 2012.11.02. 16:51:37

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ha él még valamelyikük egyáltalán, akkor kb most 92-97 éves. Csak a mémelő ügyesen eltolta az eredeti színeitől a képeket és kiügyikélte a szignókat meg a majd 80 éves dátumokat. De ahogy maga férfiakat a k a r látni a képekbe bele, akkor az irracionalizmus, amit leképez... vagy hoaxál?... e "blog"?

húzzad neki shakespeare 2012.11.02. 17:39:12

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Én megbocsátok Orbán Viktornak, de csak akkor, ha a saját vagyonából visszafizeti azt a 200.000.000,- Ft-ot, amit IMF plakátokra költött, a nyomorgó emberek verejtékkel megkeresett pénzecskéjéből!
Ha nem, akkor amint lesz rá lehetőség állítsák bíróság elé, hűtlen kezelés vádjával!
(Mert én úgy gondolom, hogy ő volt a főkolompos!)

Jan3k 2012.11.02. 19:15:40

@TTom: Gyere le a drogról,vagy ne igyál annyit.Akkor talán lesz néhány tiszta gondolatod is.

Jan3k 2012.11.02. 19:19:05

Csak abban bízom,hogy ez a hazaáruló orbán meg a sleppje úgy végzi,mint nagy példaképe : Ceausescu

Montefiore 2012.11.04. 17:16:08

"Orbán Viktor történelmi tettet hajtott végre, amikor Európában elsőként felismerte, hogy egy ország csak akkor lehet sikeres, ha visszaszorítja a spekulációt, és helyette a termelő kapitalizmust helyezi előtérbe. Orbán fantasztikus éleslátással érzékelte, hogy a spekulatív kapitalizmus középpontjában a spekuláció és a manipuláció áll, a termelő kapitalizmus legfontosabb eleme viszont a munka."

Kedves peenemündei tündérke, bár egyre világosabbá válik a látó szemek előtt, hogy Orbán Viktor történelmi alakjának messze sugárzó fénye homályba borítja elődeiét, kik az ő útját készítették, s az ő ösvényeit egyengették, s közülük, mint az Írás mondja, egy sem méltó arra, hogy saruját megoldja, azért akit a nagy német néphez köt, ha nem is szívének verése, de szívének vére - s választott nevében a békeharcos Peenemünde nevét hordozza, nem feledkezhet meg a spekulatív és a termelő kapitalizmus (peenemündeiül raffendes und schaffendes Kapital) közötti kibékíthetetlen ellentmondás zseniális elméletének méltatlanul besározott nevű úttörőiről.

Álljon hát itt egy rövid, kérdezz-felelek formájú, hitvallásszerű összefoglalás Joseph Göbbels Der Angriff - Das kleine ABC des Nazionalsozialisten c. művéből a tárgyról:

"Welche beiden Arten des Kapitalismus unterscheidet der Nationalsozialist?

Der Nationalsozialist unterscheidet zwischen Staats- und Borsenkapitalismus, das heiBt zwischen
national schaffendem und international-raffendem Kapital.

Wie unterscheidet sich schaffendes Staats- und raffendes Borsenkapital?

Das Staatskapital ist ein unmittelbar schaffendes, produktives Kapital. Es ist in seiner reinen Form, vor
allem in der Kleinindustrie, noch national und erdverbunden, es arbeitet und vermittelt Arbeit, es
besteht zu seinem groBten Teile in immobilen Werten und nicht in barem Gelde, es darf und kann nicht
vernichtet werden, da es fur das Leben des Volkes unentbehrlich ist. Allerdings hat es sich in den
letzten Jahrzehnten zu so ungesunden Formen entwickelt, daB es einer durchgreifenden Reform bedarf.
Das Borsenkapital ist kein schaffendes, sondern ein schmarotzerisch-raffendes Kapital. Es ist nicht
mehr erdverbunden, sondern bodenlos und international, es arbeitet nicht produktiv, es hat sich in den
normalen Verlauf der Produktion hineingedrangt, um aus ihr Prozente zu ziehen. Es besteht in mobilen
Werten, das heiBt in barem Gelde, sein Haupttrager ist die jüdische Hochfinanz, die das Bestreben hat,
die schaffenden Völker für sich arbeiten zu lassen und dabei doch die Ertragnisse der Arbeit in die
eigene Tasche zu stecken.

Warum ist der Marxismus nicht in der Lage, diesem Hochkapitalismus zu Leibe zu gehen?

Weil die Führer des Marxismus mit den Tragern des Börsenkapitals Hand in Hand arbeiten, weil sie von
ihnen bestochen, mit ihnen versippt und verschwagert sind. Weil die Fiihrer des Marxismus gleichwie
die Trager des Börsenkapitalismus zumeist derselben jüdischen Rasse entstammen und entsprechend
ihrem raffenden Instinkt kein anderes Ziel kennen, als die schaffenden Volker zu unterjochen und ihren
kapitalistischen Zwecken dienstbar zu machen."

csabakirályfi 2012.11.05. 09:40:09

Azé' az tipikus, nem, Stefi, hogy 2010-ben saját 1998-2002-es politikánkat is lazán nemzetvesztőnek ítéltük, pedig akkor már nem is voltunk fiatal libsik, hanem eredeti nemzetikereszténypolgári kurzust vittünk. Megy ám a gyorsnaszád, oszt' cikkcakkozik összevissza.

csabakirályfi 2012.11.05. 09:48:46

"Már régóta hangoztatom, hogy Orbán politikai életútja és Tisza István államférfiúi karrierje között történelmi párhuzam vonható."
Na ez az, Tisza végén volt Trianon, Orbán végén?!
Stefi, ez már legalább a negyedik írásod, amit végigolvastam és még sehol nem láttam a habonyi kulcsszót: pezseg. Pezseg a kultúra, a gazdaság, a nemzeti öntudat, az élet minden kis pillanata pezseg most is és pezsgett a nemzeti erő Első Kormányzása idején is. A legközelebbi írásodból ne hagyd ki ezt a frázist, kérlek!

Namely 2012.11.13. 14:34:18

@El Visco Stello:
ez egy részlet Moldova: Hitler Magyarországon című könyvből.

El Visco Stello (törölt) 2012.11.24. 16:57:06

@Namely: Nem. Ez egy részlet Moldova György: Titkos záradék című könyvéből.

TTom 2012.11.24. 22:52:32

"A mostani gazdasági kommunikációs stratégia kísértetiesen hasonlít hazánk leminősítéseinek kommentálásához: azon ritka esetekben, amikor egy hitelminősítő apró, de pozitív jelnek vélhető kilátásjavulásról számolt be Magyarország tekintetében, azonnali kormányszóvivői tájékoztatón aratták le a babérokat. A konkrét - többszöri - leminősítéseknek azonban eddig még egyszer sem akadt gazdája."

2008. szeptember 26
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=120787

"Hazánk újabb leminősítése a bizonyítéka annak, hogy a kisebbségi kormány képtelen kezelni a válságot, cselekvőképtelensége miatt Magyarország egyre nehezebb helyzetbe kerül. A sorozatban negyedik - nagy hitelminősítő intézet általi - leminősítés egyértelműen mutatja: gazdasági fordulatra van szükség. Magyarországot, a magyar gazdaságot újra növekedési pályára kell állítani, ehhez azonban kiszámítható, hiteles és alkalmas gazdaságpolitikára van szükség. Minderre a jelenlegi kormány képtelen, ezért az előrehozott választás immár gazdasági kényszerré vált."

2008. július 28
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=118176

"A kormányzat hazai hiteltelensége szörnyű vétek, de szavahihetőségének külföldi megkérdőjelezése még ennél is nagyobb baj. A koalíció agóniájának elhúzódása arra fogja késztetni a befektetőket, hogy átsorolják Magyarországot egy másik, a jelenleginél jóval kockázatosabb kategóriába. A leminősítés nyomán a hazai kamatszintet a jegybank kénytelen lesz további egy-két százalékkal megemelni, ami a költségvetésnek a legszerényebb becslések szerint is mintegy háromszázmilliárd forintnyi többletterhet okoz majd. A nemzetközi pénzpiacokon ugyanis kifulladt az utóbbi években tapasztalt pénzbőség, amely biztosította az eddigi felelőtlen osztogatás pénzügyi hátterét. "

2008. április 2
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=111694

TTom 2012.11.25. 12:35:18

"Ilyen mélyen még sosem volt az ország

Ez történt a gazdaságban az év 47. hetében

Szomorúan ért véget a hét, de hát mit is várhattunk a fekete péntektől. Ami az Egyesült Államokban tumultussal együtt járó hatalmas leárazásokat jelentett, nálunk történelmi leminősítést. Matolcsy a Coca Colát komolyabban veszi, mint az S&P-t, őt viszont nem veszik komolyan: Európa második legrosszabb pénzügyminisztere lett. Közműadó, pornóadó, összeomló húsipar, bajban lévő ciprusiak, és az ecet, ami 15 milliót ért – ez volt a hét."

index.hu/gazdasag/2012/11/25/hig/

TTom 2012.11.25. 12:36:15

"Ilyen mélyen még sosem volt az ország

Ez történt a gazdaságban az év 47. hetében

Szomorúan ért véget a hét, de hát mit is várhattunk a fekete péntektől. Ami az Egyesült Államokban tumultussal együtt járó hatalmas leárazásokat jelentett, nálunk történelmi leminősítést. Matolcsy a Coca Colát komolyabban veszi, mint az S&P-t, őt viszont nem veszik komolyan: Európa második legrosszabb pénzügyminisztere lett. Közműadó, pornóadó, összeomló húsipar, bajban lévő ciprusiak, és az ecet, ami 15 milliót ért – ez volt a hét."

index.hu/gazdasag/2012/11/25/hig/

Janka vagyok 2016.10.19. 23:52:29

FELTÁMADT RÁKOSI MÁTYÁS!!

A te személyedben te álmagyar álszent utcasarki szaroskurva!

Nem lenne kár az emberiségnek (és az országnak), ha megsemmisülnél, de látom ez a blog 4 éve meghalt:)))
süti beállítások módosítása