HTML

gothicsvab.jpg

veledvv.jpg

Friss topikok

A világ egy baranyai sváb lány szemével

A magyarellenes német sajtó hazugságainak konkrét, tételes cáfolata (I. rész)

2012.10.30. 12:26 Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠

Bizonyára mindenki hallott már Stephan Ozsvath felháborító magyarellenes gyűlöletbeszédéről, amelyet a nyugatnémet rádió sugárzott Észak-Rajna-Vesztfáliában.

A német nyelvű sajtó és ezt nem lehet elégszer és eléggé hangsúlyozni túlnyomórészt a '68-as patkánygeneráció kezében van, akik mély gyanakvással tekintenek azokra az országokra, különösen Magyarországra, ahol a vallás és a nemzeti büszkeség jelentős szerepet játszik a közéletben.  

A nevéből ítélve magyar származású Ozsvath magyarellenes kirohanása egy hazugságokra épülő, belső fűtöttségről, gyűlöletről árulkodó előadás volt, amely jellegzetes balliberális gondolatpanelekkel, csúsztatásokkal, féligazságokkal, elhallgatásokkal és szólamokká tömörödött hazugságokkal volt telepakolva. A hazai balliberális sajtó által kiragadott mondat kevés, az egész szöveg elvolvasása szükséges ahhoz, hogy a szövegben ott felejtett „árulkodó” jeleket és bizonyítékokat felfedezzük, melyek megvilágítják Ozsvath valódi szándékait.

Szenvedély nélkül, tárgyilagosan vegyünk sorra néhány tényt, amelyek segíthetnek a helyzet megítélésében. 

Ozsvath talán legnagyobb hazugsága meglepő módon Lévai Anikóra vonatkozik. A jelenség nem csak azért szokatlan, mert hasonló színvonalú rágalmakat eddig csak Magyarországi balliberális hazugsággyár (és az Amerikai Népszava nevű szennylap) tudott előállítani, hanem azért is, mert ez a hazugság leírhatatlanul könnyen megcáfolható. Ozsvath azt állítja, hogy a "Fidesz-kamarilla nagyra hízott az állami megrendelésektől, Orbán neje pedig nagy földbirtokos lett." Az Orbán-házaspár vagyonnyilatkozatai elérhetőek a miniszterelnök hivatalos honlapján. Ezek alapján egyértelműen megállapítható, hogy az Orbán-házaspár "vagyona" egy fillérrel sem gyarapodott az elmúlt években. Ez az egész dolog az Orbán ellen irányuló balliberális gyűlöletpropaganda része, amelybe most gyomorforgató módon belekevertek egy ártatlan asszonyt, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövetét, aki ráadásul nem is közszereplő, és egy-két politikától független nyilatkozatot leszámítva tudatosan kerüli a nyilvánosságot.  Lévai Anikó egyébként egy szolnoki, katolikus, archaikus parasztcsaládból származik. Szülei igaz keresztény szellemben, a katolikus hit védelmére s a krisztusi erények gyakorlására nevelték.

levaiafniko_1.jpg

Ozsvath második könnyen leleplezhető hazugságához – valljuk be, nem túl meglepő módon – előhúzta a jól bevált antiszemita-kártyát. Ozsvath azt mondja: "a kormány a zsidókat idegenszívűnek tartja". Ezernyi módon és számtalan példával alátámasztva megcáfolhatnám ezt a pimasz hazugságot, de szerencsére a zsidók megteszik ezt helyettem. Yona Metzger, Izrael főrabbija ugyanis éppen most írt levelet Orbán Viktornak, melyben háláját fejezi ki azért a nagyszerű kapcsolatért, amelyet a miniszterelnök a magyarországi zsidósággal ápol.

354 komment · 1 trackback

Címkék: média politika Fidesz Orbán Viktor Magyarország Lévai Anikó

A bejegyzés trackback címe:

https://stefania.blog.hu/api/trackback/id/tr354878857

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.30. 13:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pimpalini 2012.10.30. 19:19:00

@lobster thermidor:

Számomra, és még sok más ember számára elfogadhatatlan az, ha a régi diktatúrát építő és fenntartó párt örökösei próbálnak papolni a demokráciáról. Egyetlen okuk volt erre, mégpedig az, hogy rájöttek a silány agyukkal arra: így lehet a leginkább lopni.

Látom még mindig negligálod a lényeget. S a másik oldalra mutogatsz. Ettől még az alap, amiről beszélek, nem fog megváltozni. Nem lesz jobb. Nem lesz erkölcsösebb. S nem lesz elfogadhatóbb.

De ha téged mindez nem zavar. Ha szerinted mondjuk a második világháború után nyugodt szívvel rá lehetett volna bízni Goebbelsékre a "demokrácia" építését, akkor hagyjuk is.

De nézzük meg a számokat. Mivel is járt pl. az elmúlt 8 év? Vagy az elmúlt 22 év? Netán (menjünk régebbre kicsit, hisz a mai eminensek fiatal reformkommunisták voltak a 80-as évek elején) a legutóbbi 30 év?
Az államadósságunk? A nemzeti vagyon? Ebben az időszakban hány évig kormányzott az mszmp/mszp?
Hány évig az úgynevezett jobboldal?

moophlander 2012.10.30. 19:19:02

@roli101: Hogyan tudod eldönteni? 1. Letolod a nadrágod 2. Fókuszálsz a "gyíkra" 3. megfigyeled nem hiányzik-e róla valami 4. Következtetést vonsz le.

Verzió 1. Nem hiányzik róla semmi ==> Nem vagy L(B)ibsi, normális vagy!

Verzió 2. Nem hiányzik róla semmi ==> Nem vagy L(B)ibsi, de attól még hülye vagy!

Verzió 3. Hiányzik róla valami ==> Nem vagy L(B)ibsi, de attól még a szüleid azok voltak!

Verzió 4. Hiányzik róla valami ==> L(B)ibsi vagy, de normális. Ellenben a szüleiddel!

Verzió 5. Hiányzik róla valami ==> L(B)ibsi vagy és hülye.

Verzió 6. Hiányzik róla valami ==> Természetes kopás.

Verzió 7. Roli neved ellenére nincs mit megnézned. ==> Te tudod hogyan jó neked, ne politizálj! :)

pimpalini 2012.10.30. 19:25:06

@dr yetee 69:

Nyilván, amit nem lehet letagadni, mert tényszerű, azzal felesleges vitázni.

Schmitt is csak azért kellett a nyájhoz, mert veszélyesebb lett volna ellenségként. Legalábbis akkor, amikor még nem lett belőle politikai hulla.

Viszont ettől még ott az mszp, ahol az alapok sárosak. Olyan ne tanítson itt demokráciára, aki korábban ellene dolgozott.

Ott maga a párt alakult meg a régi testületből, mondhatni fenntartva a jogfolytonosságot, hisz még a régi pártvagyon jelentős részét is magáénak tudhatta.

Persze azóta a tehetségesebb, vagy kevésbé tehetséges, de arcátlan Talleyrandok átültek máshová is.

De ez még mindig nem teszi elfogadhatóbbá a jelen mszp-jét.

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus (törölt) 2012.10.30. 19:26:12

Kérdés már csak annyi: Peenewunderjaffaműdében vajha hol laknak az igazmagyar svábok?

okospampalini erre adja magyarázatot! :-)

Esetleg ez is valami Jeszenszky beltenyészet?

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus (törölt) 2012.10.30. 19:28:00

Esetleg Stefike a bürgenlandi tenyerestalpas falusi Lóreláj és Grűn Hilda egyvelege?

Ezek ám a nagy kérdések, nem a hová lett a vérmagyar identitás:-)

pimpalini 2012.10.30. 19:28:46

@Hertelendi:

Természetesen. Ellentétben a politikusokkal, rólad, mivel nem ismerlek, nem gondolom, hogy gerinctelen, pénzért mindenre képes sutyerák lennél.

Engem csupán az zavar, hogy a rohadtalma nem tud végre teljesen megrohadni, hanem ismét elő-előkerül, s vele együtt a rothadt közerkölcs, a rothadt társadalom tovább él.

lobster thermidor 2012.10.30. 19:34:15

@pimpalini:

Akár részletesebb elemzésekbe is merülhetnénk, de erre felesleges az időt fecsérelnünk addig, ameddig nem oldjuk fel a következő feszítő erkölcsi problémát.

A magas labdát te magad is feldobod azzal, hogy elfeledkezel megemlékezni arról a szép számú volt párt, és KISz vezetőről, akik a mai kormánypárt sorait keményvonalas komcsifalóként erősítik. Ha azt a kérdést magaddal tisztázni tudod, hogy ezek az emberek mit keresnek a hatalom környékén, akkor a következő lépésben megkereshetjük a választ a korábban feltett kérdéseidre.

Szeretném hinni azt, hogy a következtetések levonásakor az erkölcsök megítélése nem pártállás szerint, szelektíven működik.

dr yetee 69 2012.10.30. 19:36:17

@pimpalini: De a kormányzó pártot sem teszi elviselhetőbbé!

exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus (törölt) 2012.10.30. 19:37:23

@pimpalini: Megdöbbentő, de időnként egész elfogadható gondolataitok vannak:-) Hányan blogoltok egy nikk alatt? Vagy álmomban két macska voltam és egymás farkával játszottam?

szempontpuska 2012.10.30. 19:40:23

@MACISAJT: "A közrádió és a köztévé, mely 8 évig nem látott jobboldali műsorvezetőket vagy műsorokat,"

Ohh persze, a Vasárnapi Újság az micsoda? Kondor Katalin és Such György pedig echte ballib rádióelnökök voltak, mint ahogy Medveczky Balázs vagy Cselényi.

pimpalini 2012.10.30. 19:45:13

@lobster thermidor:

Hát igen, ez valóban magas labda, tán nem is véletlenül.

Maradjunk az alapító tagoknál: Kövér, Orbán, stb...

Orbán a politikai életbe történő berobbanásával alapvetően tagadta meg az előző rendszert. Vagyis valóban, a múltja a KISZ-hez köti, de azt is látni kell, hogy akkoriban feltehetően nehéz lett volna anélkül politizálni, hogy ne lennél tagja az egyetlen ifjúsági szervezetnek, ami éppen volt. Ez nem felmentés, tény.

Pozsgayék kérdése már más. Ők ezt nem mondhatják el magukról, Mikola sem, stb... Mivel ők a karrierjüket alapozták meg, építették fel az előző rendszerben.
Rájuk vonatkozik a fentebbi Talleyrand hasonlatom. Ők azok, mint a baloldalon Mesterházy. Valahová állni kellett, hogy legyen valami pozíció, legyen megélhetés, s választottak. Mesterházy is ezt tette, utána lettek "elvei".
Pozsgay amúgy külön téma, ő még akkor is elfogadhatóbb volt a kovácsokkal, szekeresekkel szemben, amikor még nem volt a Fidesz tag.

Tehát röviden: azt mondom, hogy a Fidesz legfontosabb emberei, akik végig kísérték a történetét az alakulástól napjainkig, az 1989-90-es színvallás miatt elfogadhatóbbak, mint azok a megmaradt mamelukok, akik anno a demokráciára történő áttérés ellen dolgoztak, működtették a diktatúrát, majd nagy hirtelenjében elkezdték tanítani a népnek a demokráciát, mert anyagi érdekük úgy kívánta.

dr yetee 69 2012.10.30. 19:46:21

@pimpalini: A másik galeri semmivel sem jobb!

pimpalini 2012.10.30. 19:47:15

@dr yetee 69:

Elhiszem, hogy a fent felsorolt nevek miatt neked a Fidesz szúrja a szemed. Vagy esetleg másért (lehet ennek számtalan oka).
De ez még nem ok arra (most nem feltétlenül rólad beszélek, hanem általánosságban), hogy visszatérjünk azokhoz, akiknek elég idejük lett volna arra, hogy bizonyítsanak, mégsem tették.

pimpalini 2012.10.30. 19:50:06

@dr yetee 69:

Azt, hogy jobb-e, a számok megmutatják.

1982-2012. Hány évig kormányzott a jelen baloldal közvetlen előzménye, s a belőlük kinőtt párt?
S hány évig az úgynevezett jobboldal?

De megnézhetjük mindezt 1989-2012 között is.

lobster thermidor 2012.10.30. 19:50:41

@szempontpuska:

Szerintem @MACISAJT polgártárs nem látott közrádiót és köztévét 8 évig, ezért fel sem tűnt neki, hogy a köztisztviselői karon át, az ügyészségen keresztül, -itt egy pillanatnyi csenddel emlékezzünk meg a székéhez betonozott Polt Péterről-, a köztársasági elnökökig elég sok jobboldali vett részt a hatalom gyakorlásában, vagy annak elszabotálásában.

Csak azért említem ezeket, hogy a helyére tegyük az "elmútnyócév" néhány apró, de nem lényegtelen jellemzőjét.

dr yetee 69 2012.10.30. 19:52:58

@Gatinho: Ki ajvékol,agyhalott,megint hozod a szokásos formádat,érv zero,fika 100%!

lobster thermidor 2012.10.30. 19:57:05

@pimpalini:

Szívesen folytatnám az eszmecserét, a téma érdekes részéhez érkeztünk, de sajnos mennem kell. Akár hiszed, akár nem sokban közeledik az álláspontunk.
Holnap folytathatjuk itt, vagy valamelyik témába vágó poszt szétcincálásánál.:)
Üdv.!
lobster thermidor

szempontpuska 2012.10.30. 20:00:44

@lobster thermidor: Macisajtnak nincs inputja, csak outputja

dr yetee 69 2012.10.30. 20:06:58

@pimpalini: Ez pont semmire sem jellemző,a szarul kormányzókat leváltották rögtön!

pimpalini 2012.10.30. 20:16:59

@lobster thermidor:

Rendben, jó éjt!:)

@dr yetee 69:

Való igaz, fideszes vezetés alatt sok önkormányzat eladósodott. ennek oka nyilván különböző, voltak lenyúlások is, mint mindig, ha olcsó pénzről van szó, de ezt sem szabad elfelejteni:

"A magas adósságállomány felhalmozásának döntően két oka volt. Az egyik, hogy a döntően fideszes irányítású helyi közösségek nem kívánták meghozni a népszerűtlen, az általuk ellátott és az ő felelősségi körükbe tartozó közszolgáltatások ésszerűsítésével kapcsolatos döntéseket. A másik az uniós forrásokhoz való hozzáférés volt, hiszen az unió támogatáspolitikájának fő elve, hogy nem finanszíroz 100 százalékban, ahhoz önerőt is biztosítani kell."

Ha már az önkormányzatok megmentésével kapcsolatos cikket idéztél, én úgy tudom, hogy nem minden önkormányzat adósságát vállalja át az állam kötelezően, hanem elsősorban a kistelepülésekét. Döntően azért, mert egy község költségvetését akár egy közművesítés is taccsra tehette. Volt rá példa a közelmúltban, hogy néhány dunántúli község építtetett egy szennyvíztisztítót, de az egyik település teljesen belerokkant a felvett hitelekbe.
Pénzt lenyúlni, pontosabban sok pénzt lenyúlni inkább nagyvárosoknál lehet (Pécs, Szeged, Székesfehérvár, stb...).

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.10.30. 20:18:01

@J.László: ugyanazokat a statisztikákat nézzük?

docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AoLnDrKA6fV8dEJvUFRBLUZ3cThkcjlMYS05eDcyemc#gid=0

@pimpalini: "Sajnos sok ember csodát várt két év alatt"

Nekem úgy rémlik, hogy csodát is ígértek. Csak a gyakorlat meg mást mutat, a csoda kezdetének a dátuma meg 2010 óta folyamatosan tolódik. Most épp 2018-ra, miközben a kínaiaknak könyörgünk pénzért (ha már a közel-kelet le se szart minket).

"Mellesleg a rivális gyakorlatilag 2010 óta kampányol minden létező fórumon"

Ez igaz, ugyebár a politika erről szól, ellenzékben meg pláne. Ami viszont nem mindegy, mi a minden létező fórum? Van egyetlen rádióadó ami nyíltan felvállalja a kormányellenességet, ezt ugyebár 2010 óta próbálják ellehetetleníteni, van a Népszabadság a Közgép-reklámokkal, meg van az ATV ami csak kábeltévén meg műholdon fogható. Az MR1(-2-3), Class, Neo és ilyen-olyan FM-ek ami hír- és beszélgetős műsorokat is ad, egy kivételével mind leadja a szintén kézivezérelt MTI híreit és kész, M1-M2-Duna-TV2-RTL Klub - tehát ami csúnyán mondva az utolsó putriban is fogható szintén. Az internetet ne is feszegessük, statisztikailag pár százalék azoknak a száma, akik innen tájékozódnak.

Na most akkor nézzük meg ismét azt a táblázatot fentebb. Az MSZP felszedett kemény 5%-ot, az LMP-DK gyakorlatilag akkor van a tévében, ha lejáratókampány megy róluk. A Fidesz eközben 50%-ról (ugye az összes választásra jogosult között 52-vel nyerték a választást) 20%-ra esett vissza. Szerinted ez a 30%, aki gyakorlatilag az MSZP ellen adta a szavazatot, most hirtelen elkezdett ATV-t nézni, Klubrádiót hallgatni és Népszabit olvasni? Ugyan már.

pimpalini 2012.10.30. 20:19:19

@dr yetee 69:

"Ez pont semmire sem jellemző,a szarul kormányzókat leváltották rögtön! "

Hát nem igazán:
- 1989 előtt ugye nem kifejezetten lehetett leváltani senkit. Most a dísznek szánt "választásokat" hagyjuk.
- 2002-2010 között kit is váltottak le? Most gyurcsány puccsát hagyjuk, mert a gárda ugyanaz maradt.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.10.30. 20:21:25

@pimpalini: azért arra feltennék egy laza belsejű fém százast, hogy Hódmezővásárhely mint az adóssági toplistát vezető "kisváros" szépen ki lesz nullázva állami pénzből.

dr yetee 69 2012.10.30. 20:23:21

@pimpalini: A normál választásokra gondolok.A fideszt leváltották,és most is le fogják,mégpedig a saját,borzalmas kormányzása okán!

nordas 2012.10.30. 20:24:01

@pimpalini:
fölösleges 82-ig visszamenni, mivel 89-ig legfeljebb baloldali diktatúráról beszélhetünk. de az elmúlt 22 évben pontosan 10 évig volt kormányon jobboldal/mdf is ugye, orbánék egy csomószor maguk is pozitiv példaként emlegetik antallt. A legszarabb ciklus a 2006-10 közötti volt, szinte zéró kormányzással/fletóek egyetlen próbálkozását is elmeszelték a népszavazáson. De a jelenlegi 2 év nálam nagyon előre ugrott és lassan elnyeri a címet, sajnos...irtózatos korrupció, arrogancia, demagógia és hozzánemértés. Na, nekem ez jut eszembe a jelenlegi gárdáról először.

dr yetee 69 2012.10.30. 20:28:18

@pimpalini: Az 5ezer fő alattiakat 100%-ban!Az elvel nem értek egyet,hogy mindannyiunk adójából kifizetik a felelőtlenül gazdálkodókét!

dr yetee 69 2012.10.30. 20:30:17

@nordas: Az elmult két év spiccen van korrupció,szervilizmus,hazudozás,stb szempontjából!

pimpalini 2012.10.30. 20:33:12

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:

Nyilvánvaló, hogy a Fidesz programja alapvetően az volt, hogy nem mondott semmit. Még közvetlen a választások előtt sem volt pontosan körbeírható a párt programja. Voltak üzenetek, de konkrétumból kevés. Szavazat-maximalizálás.

Valóban ígértek egymillió munkahelyet, csökkenő adókat, és így tovább.
Nyilvánvaló, hogy 2, de akár 4 év alatt sem lehet egy tízmilliós országban egymillió új munkahelyet létrehozni.
Tehát ez nem teljesült, nem is fog 2014-ig.
De ehhez nyilván kell, kellett egy makrogazdasági környezet is. Viktorék optimisták voltak ezzel kapcsolatban. Nem jött be. Kezdődött ez a hiánycél tárgyalásával közvetlenül a győzelem után.

"ha már a közel-kelet le se szart minket)."
Inkább úgy mondanám: ha már az EU és az IMF folyamatosan újabb kiigazításokat, népszerűtlen intézkedések meghozatalát kéri/követeli.

Na most ha gyakran szörfözöl a neten, akkor láthatod (ha csak közösségi oldalakat használsz), hogy milyen szinten megy a jajveszékelés, mekkora hiszti övezte a Schmitt-ügyet, milyen harakiri volt az alkotmányból, milyen szinten jósoltak apokalipszist, s vízionáltak sátánt a médiatörvénnyel kapcsolatban.
Ma már a net szerepe egyáltalán nem elhanyagolható. A lakosság nagyobbik része használ viszonylagos rendszerességgel internetet. S a közösségi oldalak mémjei nekik szólnak. Ők nem fognak utánanézni annak a hazugságnak, hogy a kormány emeli a telekomadót (ez az origo-s hír amúgy perelhető is lett volna, hisz nem volt valóságalapja, de a következtében pl. az Mtelekom árfolyama 1,5-2 %-ot esett), hanem elhiszik. Persze utána jött a kormány részéről a helyretétel, de sok kicsi sokra megy. A propagandát könnyebb elhitetni a hazugsággal együtt, mint megcáfolni.

Százalékok:
Félidőben eddig még minden kormánypárt rosszul állt. Utána lehet nézni.

Ha meg visszatérünk a médiumokra: elég csak a birkának heti hetest nézni, ahol függetlenül attól, ki is van kormányon, 12 éve folyamatosan Viktoroznak.
Mondom: sok kicsi sokra megy.

dr yetee 69 2012.10.30. 20:36:30

@pimpalini: Ez nem igaz,mármint hogy nem mondtak semmit,ellenkezőleg,fűt-fát,kánaánt igértek!

pimpalini 2012.10.30. 20:38:36

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:

Van rá esély.:) Majd meglátjuk.

@dr yetee 69:

Reménykedem abban, az ország érdekében, hogy ez a gárda marad. Mivel nincs jobb. Az mszp-nél ez a gárda is jobb, s anno az mszp is megkapta a két ciklust.

Önkormányzatok:
Gondolom a devizahitelesek megmentésével sem értettél egyet.

Persze hagyhatunk csődbe menni pár száz, pár ezer lakossal rendelkező kistelepüléseket, de lehet, hogy nagyobb lesz az ára, mintha megmentjük őket. Ki lehetne számolni.
ráadásul ezek többsége (szerintem) nem a nyúlások miatt (mivel nem volt mit) menne csődbe.

@nordas:
Ha már Fletóék idejét felhoztad, mint béna kacsát, akkor arról se feletkezzünk meg, hogy Antalléknak semmi médiafölénye nem volt, s 1991-től gyakorlatilag lehetetlenné vált a kormányzás. Szalámizás, ugye.

dr yetee 69 2012.10.30. 20:40:47

@pimpalini: A heti hetest nem kötelező nézni,Orbánt akkor cikizik,ha hülyeséget csinál,ir,vagy mond,ti meg egyszerűen nem tűritek az Orbán-kritikát!

pimpalini 2012.10.30. 20:42:03

@dr yetee 69:

Te komolyan azt gondoltad, hogy itt 400 000 forintos fizetések lesznek, s mindenkinek minden problémája megoldódik 7 hét alatt?
S most azért haragszol a kormányra, mert ez nem így lett?

pimpalini 2012.10.30. 20:44:13

@dr yetee 69:

Nem, Orbánt akkor kritizálják, amikor éppen levegőt vesznek. Okkal vagy ok nélkül, de ez megy 12 éve. Legalább.
Annak idején a Moszkva téren ment az agymoso kampányszöveg. De nem pozitív üzenetekkel, hogy a szocik mit tesznek majd a hatalmukkal, hanem Orbánoztak folyamatosan. Mit csinált, mint nem csinált, stb...

Ne vicceljünk már. Te is tudod, hogy a baloldal stratégiája 12 éve a karaktergyilkosságról szól. Valami ellen politizálnak mindig.

dr yetee 69 2012.10.30. 20:46:55

@pimpalini: Pont az ország érdeke ezeknek menni,rég tulszárnyalták az mszp-t korrupció és egyéb ügyekben,nem hiszem,hogy nem látod,hogy hol tart az ország a kezük nyomán!A gazdagok támogatása a sokkal nagyobb létszámú szegényekkel szemben meghozza az eredményt 2014-ben,akár mit talál ki ez a bóvlikormány!

dr yetee 69 2012.10.30. 20:48:58

@pimpalini: Egyedül a Semlyén nevű iq-bajnok ismerte be,hogy ő főállású karaktergyilkos volt!

pimpalini 2012.10.30. 20:50:28

@dr yetee 69:

Azért ehhez adatokkal kellene előrukkolnod. Mert mindaddig csak vélemény, s nem tény. Az egy dolog, hogy a balos politikusok ezt mondják. Mert ugye ezt kell mondaniuk. tőlük nem telik másra.
De ettől még nem lesz igaz.

Az "egyéb ügyekre" külön kíváncsi lennék.

A középosztály erősítésére gondolsz? Meg a megadóztatott minimálbérre? Arról hallottál, hogy növelni fogják a minimálbért? A nyugdíjakat is emelni akarják?
Persze, magas az ÁFA. Ez szar. De az összes megszorító csomag tűzoltási célt szolgál, s tüzet nem ez a kormány rakta...

pimpalini 2012.10.30. 20:51:51

@dr yetee 69:

Mert a másik oldalon erre senki sem hajlandó, attól még létezik/létezett a jelenség.:)

TTom 2012.10.30. 20:53:03

Fel is háborodtam nagyon, hisz ez a mocsok ballibsi média mit meg nem mer engedni magának.
Egyetértek a blogíróval, ő és VEZÉRÜNK a jövőnk!
Sok ilyen igazi hazafit az országnak és minden szebb lesz.

Sokáig csak olvasgattam, és mára meggyőződtem eme derék hölgyike hihetetlen és több évtizedes tapasztalatainak igazáról!
Szerintem óriási élettapasztattal és sok évtizedes tanári múltja kell hogy legyen, egy ilyen derék sváb asszony háta mögött!
Biztosan a nyugdíja előtt állva Ő látja tisztán eme világot!

Mert mi is akar ez a szemét lenni???

www.parlament.hu/irom39/08879/08879.pdf

cadmus.eui.eu/bitstream/handle/1814/21476/RSCAS_2012_14.pdf?sequence=1

orulunkvincent.blog.hu/2012/10/30/allampolgarsag_elado?utm_medium=link&utm_campaign=bloghu_cimlap&utm_source=friss

"Ez a törvényjavaslat 250000 euró feletti értékpapír-vásárlás felett lehetővé teszi a nemzeti letelepedési engedély könnyített megszerzését. Ez ugyan nem jelenti közvetlenül a magyar állampolgárság megadását, de azt jelentősen meggyorsítja.

Ha valaki tájékozódni akar az ügyről, olvassa el ezt. Jelena Dzankic Cambridge-ben szerzett Ph.D-t, elmélyedt a kérdésben, és nevezzen a tisztelt olvasó elitistának, nálam ő übereli azokat az újságírókat, akik a taktaharkányi főiskolán diplomáztak kommunikáció-élelmezés szakon és tegnap este tizenegykor kaptak egy utasítást a főnöküktől, hogy írjanak egy kemény publit a témában, lehetőleg a Bajnait is érintve. Ez az ún. magyar módszer, mármint a kemény publi, és ezért szeretném magam, ha lehetséges, távol tartani a Bokrétától.

Itt van még egy érdekes cikk, amelyben Maria "Schottermitzi" Fekter (a család nem dolomitból, hanem murvából gazdagodott meg, jobb nem gondolni arra, hogyan becéznék Pesten) elmagyarázza, hogy nem is igaz, hogy Ausztria pénzért adja az állampolgárságot.

Az igazán érdekes dolog a cikkben említett Scheuch-ügy. Ha a magyar törvényt elfogadják — és erre van esély, mert a kasztrációs törvényt és a kötelező kelkáposztafogyasztási törvényt is elfogadnák bármely délelőtt, ha Lévai Anikó és kedves férje úgy kívánná — a következő helyzet áll elő. Van valami, amit vagy megkap egy külföldi állampolgár vagy nem.

Adott a külföldi állampolgár, nevezzük mondjuk Ivan Antonovics Miscsinnek a KGB ifjú ezredesének — bocsánat, ez 1987-ben volt: nevezzük Ivan Antonovics Miscsin középkorú orosz üzletembernek. Miscsin urat különböző félreértések miatt nem akarják beengedni Franciaországba, pedig ő igencsak szereti a francia kultúrát, főleg a huszonkét éves, martinique-i születésű francia kultúrát. Ő a magyar állampolgárságért, schengeni nyusziságért szívesen áldoz 250000 eurót, már csak azért is, mert annyi általában szokott lenni a pénztárcájában, általában 125000 eurós bankjegyekben, igen kettőben, lám a kedves Olvasó sem Hoffmann Rózsa alatt tanulta a matematikát.

Elképzelhető, hogy a magyar miniszter túlértékel bizonyos információkat, és halogatja bebocsátását a nemzeti együttműködés rendszerébe. Ekkor Miscsin úr meg fogja kérni a csinos középméretű városka, Alsó-Balambér polgármesterét, hogy támogassa kérelmét a miniszternél a szokásos tudományos szimpóziumon a Cizellált Nőstényördög mulatóban. Ennek fejében Micsin úr támogatná a méltán népszerű alsó-balambéri fidesz pártszervezet éves barbadosi továbbképzését. Az ilyesmit a baloldali sajtó hajlamos a kontextusából kiemelni. És akkor szegény miniszternek magyarázkodnia kellene, hogy nem is úgy volt, különben is a Bajnai számoljon el a libás szerverrel.

Ez okoz majd kisebb nehézségeket, amelyet pártunknak és kormányunknak kezelnie kell. Nem féltem én pártunkat és kormányunkat, az ilyesmihez speciel értenek, nem véletlenül neveztek el Selmeczi Gabrielláról agymasszázs-szalont."

Mi ez???
Hihetetlen mocskolódás és széthúzás zúdul ki eme szavakból édes hazánk ellen!
Mit képzel ez a méltatlan és fellengzős beképzelt ballibsi csürhe, amelyik így oktatja a tévedhetetlen és zseniális Orbán Viktort.

Hiszünk benned és SZERETÜNK TÉGED VIKTOR!

Ha kell, újra tüntetünk!

dr yetee 69 2012.10.30. 20:53:59

@pimpalini: Talán nem tudod,hogy az egykulcsosnak kik a kedvezményezettjei?Vissza fog ütni ez,akárhogy simlizik a fidesz!Csak egy példa:többszáz miliárdot fizetünk,mert nem kellett az imf-hitel,a pedagógusok béremelése pedig 70 milliárd körül,és nincs rá pénz,gondolkodni nem tilos!

dr yetee 69 2012.10.30. 20:57:02

@pimpalini: A legszegényebbek tudatos
lerablására,majd átcsoportositása a lenyult pénznek a gazdagokhoz!Ez mindenképp a fidesz bukását hozza 2014-ben!

pimpalini 2012.10.30. 20:58:48

@dr yetee 69:

Nem tudom figyeled-e a különböző index/origo-cikkeket. Pl. a minap is arról írtak, hogy az EU számára nem elég a Matolcsy-féle megszorító csomag.
A pedagógusok bérét természetesen emelni kellene, nem annyit, amennyit szántak rá, hanem még jobban.
De figyelembe kell venni azt is, hogy folyamatosan zsarolják a kormányt.

Pl. az IMF Romániában keresztülverte a nyugdíjak csökkentését. Lett eredmény? Nem.
Itt ez szóba sem kerülhet.

Te mire adnál pénzt először,. ha a hitelezők vinnék a házad? A részleteket, vagy elvinnéd az asszonyt egy wellness-hétvégére?

TTom 2012.10.30. 20:58:52

Nem értem, hogy ezt a mocsok sajtót is miért tűrik meg.
Tessék betiltani ezeket a nyílt hazugságokat hangoztató szennylapokat!

www.napi.hu/magyar_gazdasag/trukkozik_a_kormany_szabalyt_sertve_koltik_a_milliardokat.535490.html

dr yetee 69 2012.10.30. 21:02:45

@pimpalini: Én biztos nem választanám a drágább finanszirozást,néhány száz milliárd elég sok mindenre!

TTom 2012.10.30. 21:04:18

Tele van minden a balliberális média hazugságaival.

"Megérkezett Varga Mihály beismerése - Mit javasolt valójában az IMF?

Az IMF a nyári előzetes véleményében nem is vetette fel a kormányzati médiakampányban tabuként emlegetett témákat.

A most futó kormányzati kommunikációs kampányban megfogalmazott tabutémák nem is szerepeltek az IMF nyári javaslatai között - derül ki Varga Mihály tárca nélküli miniszter, magyar főtárgyaló Veres János volt pénzügyminiszter kérdésére adott írásos válaszából. Eszerint az IMF, az EB és a magyar kormány közötti hiteltárgyalások első szakaszának vége, július 26-a után a Valutaalap egy előzetes véleményt fogalmazott meg a magyar kormánynak, kitérve azon területekre, ahol a gazdaságpolitikai intézkedések módosítását vagy mélyebb kifejtését igényli."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/megerkezett_varga_mihaly_beismerese_mit_javasolt_valojaban_az_imf.535614.html

Hihetetlen csúsztatások a mocsok libsiktől, a volt KISZ titkárok és MSZMP tagok méltó utódaitól!

Szeretünk Viktor! Ne tűrd ezt!

alien 2012.10.30. 21:07:00

@Anti Anyag: az indexről levehetnék

TTom 2012.10.30. 21:08:03

Ez is csak aljas hazugság lehet, a balliberális média durva csúsztatása!

A szlovákok 19, a csehek 34 százalékkal keresnek többet a magyaroknál

www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_szlovakok_19_a_csehek_34_szazalekkal_keresnek_tobbet_a_magyaroknal.535606.html

pimpalini 2012.10.30. 21:11:14

@TTom:

"az állam méretének további csökkentése, a szociális támogatási rendszer célzottabbá tétele, a bankadó eltörlése, a közösségi közlekedés állami támogatásának felülvizsgálata, valamint a helyi önkormányzatok kiadásainak mérséklése."

Ez szerinted konkretizálva mivel járna?

TTom 2012.10.30. 21:11:29

Igen is, minden eszközt be kell vetni a balos métely eltaposására. Az eszköz nem számít, minden eszköz megengedett!

hvg.hu/itthon/20121030_papcsak_valasztas_modositas

TTom 2012.10.30. 21:16:27

@pimpalini:
Nem lehet ilyen kis apróságokon, mint ezen a nyolc témán fennakadni!

"A dokumentumban nyolc téma szerepelt: a tranzakciós illeték MNB-re való kiterjesztésének visszavonása, az adóbeszedés hatékonyságának növelése, az egykulcsos adórendszer felülvizsgálata, az állam méretének további csökkentése, a szociális támogatási rendszer célzottabbá tétele, a bankadó eltörlése, a közösségi közlekedés állami támogatásának felülvizsgálata, valamint a helyi önkormányzatok kiadásainak mérséklése."

Nekünk az IMF nem diktál!

Megmondta már A Miniszter Elnök Urunk Is!
"A miniszterelnök szerint Magyarország ahogyan idén is képes volt arra, hogy IMF-megállapodás nélkül működtesse a gazdaság finanszírozását, úgy 2013-ban is képes lesz rá. A megállapodással persze könnyebb a finanszírozás, de anélkül is lehetséges - közölte Orbán Viktor kedden a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XI. plenáris ülésén, Budapesten."

Az IMF-jelentésben egyébként "Magyarországról is mondtak mindenfélét, ez most mellékes, mert azt, hogy mi a helyzet itt, mi jobban tudjuk, mint ők"

Ha Ő velünk, ki ellenünk???

Mercel 2012.10.30. 21:16:37

Nem mondom, hogy a bloggert úgy ahogy van a fidesz fizeti.
Nem mondom, hogy egy kcsg bértollnok.
Nem mondom, hogy gyűlöletet szít.

Főleg nem mondom, hogy visszataszító gerinctelen féregnek tartom.

Azt viszont mondom, hogy ez év elején hír volt az, hogy a fidesz 120 millió forintot szánt a kormánypárti propagandára:)

"Frigyes"

TTom 2012.10.30. 21:22:39

Szimpla kekeckedés, amit a ballibsi rágalom médiák folytatnak Papcsák Úr ellen is!

Minden szavával egyetértek!

"Bajnaiék egyesületként nem indulhatnának a választásokon, egy nagytelepülés jegyzője akár hónapokat is az utcán tölthet, hiszen személyesen kellene felkeresnie a választókat, hogy a regisztrációról tájékoztassa őket - többek között ezt tartalmazza az a 60 oldalas javaslatcsomag, amellyel a fideszesek módosítanák a választási eljárási törvényt. Az alkotmányügyi bizottság ülése kedd délelőtt botrányba fulladt, estére pedig újabb előterjesztéssel készülnek a kormánypártok. A parlament honlapjára még nem került fel a csomag, de a hvg.hu már szemezgetett belőle.

Kétszázhuszonhét módosító javaslatot nyújtatna be Papcsák Ferenc fideszes képviselő, Zugló polgármestere a választási eljárásról szóló törvényhez az alkotmányügyi bizottsággal. A testület kedd délelőtti ülésén állt elő a 60 oldalas javaslattal, amelyről ma mindenképpen szavaznia kell a bizottságnak. A módosító javaslatot ugyanis éjfélig be kell nyújtani, ahhoz, hogy a jövő héten voksolhassanak a választási eljárási törvényjavaslatról.

Papcsák az MTI tudósítása szerint a bizottsági ülésen azt mondta, mindössze néhány érdemi módosításról van szó, 85-90 százalékban technikai pontosításokat tartalmaz. Az ellenzéki képviselők azonban a bizottsági ülésen ismerték meg a dokumentumot, az MSZP, a Jobbik és az LMP is kifogásolta, hogy nem volt idejük a csomag tanulmányozására. Hosszas vita után végül este hét órakor újra nekiesnek a módosítóknak. A fideszes képviselőnek abban igaza volt, hogy néhány technikai változást tartalmaz a tervezet, ugyanakkor számos fajsúlyos módosítás is szerepel benne.

Kiborult kávéért tízezreket kellene fizetni

A 60 oldalas módosítás egyik eleme Bajnaiéknak tette keresztbe, a Fidesz ugyanis nem engedné a választásokon az egyesületek indulását. A Haza és Haladás, a Milla és a Szolidaritás október 23-án jelentette be, hogy külön-külön egyesületté válnak, és választási együttműködést alakítanak. A bizottsági ülésen az MSZP-s Lamperth Mónika rákérdezett, hogy Bajnaiék miatt nyújtották be ezt a módosítót, amire Papcsák úgy reagált, az egyesületek továbbra is indulhatnak választáson, ha pártként regisztrálják magukat.

Papcsák egyébként még saját zuglói jegyzőjével is kibabrált: a választási törvényt úgy írná át, hogy a jegyzőknek személyesen kell felkeresniük a választópolgárokat, hogy tájékoztassák őket a regisztrációról. Majd persze a választóknak kell felkeresniük a jegyzőt, vagy a hivatalt, hogy regisztráltassák magukat. Az egyetlen pozitív változás, hogy a fogyatékosoknak és mozgássérülteknek nem kell személyesen elmenniük az önkormányzati hivatalba, hogy jelezzék, választani akarnak. Ha kérik, a jegyző felkeresi őket.

Az egyik módosítás értelmében büntetést kellene kiszabni, ha egy párt nem adja le az összes, a választási iroda által korábban hitelesített ajánlóívet (például azért, mert egy aktivista elveszítette, esetleg leöntötte kávéval). A bírság minden elvesztett ajánlóív után a minimálbér fele, vagyis jelenleg 46 500 forint. Ez megnehezítheti a jelöltállítást, hiszen a pártok kevesebb ajánlóívet hitelesíttetnek, így kevesebb aktivista járhatja egyszerre a piacokat.

Ugyanakkor a Nemzeti Választási Iroda munkatársai több pénzt kapnának. A felsőfokú képzettséggel rendelkezők 80, a középfokú papírral rendelkezők 35 százalékos illetménykiegészítést kapnak.

A fideszesek egyébként néhány választókörzetet is módosítanának, ezek többségének valóban technikai okai vannak: a közterületek nevét pontosítanák. Így többek között változnának Pécs, Kecskemét, Miskolc, Szeged, Székesfehérvár, Győr, Debrecen egyes körzetei.

Még egy jelentős módosítással készül a Fidesz

Az egész eljárás méltatlan, még a Fidesz eddigi gyakorlatához is, ennél nincs lejjebb – mondta a hvg.hu-nak Karácsony Gergely, megemlítve, hogy az éjszakai vita után adta be Papcsák Ferenc a módosító indítványokat, amit érdemben nem tudott, és már nem is tud megtárgyalni, így érdemi vita nélkül fogja elfogadni a parlament a jogszabályt. Az LMP-s képviselő szerint a javaslat legabszurdabb része, hogy a jegyzőknek a regisztrációs időszakban minden egyes állampolgárt fel kell keresniük tájékoztatás céljából. „Ez nyilvánvalóan lehetetlen, nem is értjük, hogy képzelték a beterjesztők. A kötelezettség ráadásul át sem ruházható másra. Most már csak arra vagyok kíváncsi, a jegyzőnek arról is kötelessége lesz tájékoztatni az állampolgárokat, hogy kire kell majd szavazni?” – mondta Karácsony Gergely. A politikus szerint arcpirító, hogy a választási bizottság tagjainak fizetését jelentősen megemelik.

Az eddigi törvénykoncepcióhoz képest érthetetlennek nevezte Karácsony Gergely, hogy a törvény szerint azok is jelölhetnek, akik még nem regisztráltak, ugyanis az állampolgárok regisztrálását a népesség-nyilvántartás alapján ellenőrzik. „Vagyis van lehetőség a választók pontos nyilvántartására, ez a szöveg is világosan elárulja ezt” – mondta a képviselő, aki azt is érthetetlennek nevezte, hogy tucatnyi választókerület határait újraírják.

Egy névtelenséget kérő fideszes képviselő szerint a módosítások többsége valóban technikai jellegű. „Az ellenzék hisztériát kelt, az egyesületek például eddig is csak akkor indulhattak, ha megfeleltek a párttörvénynek (például tagnyilvántartást, mérleget adtak be), ezután sem lesz ebben semmi változás” – mondta az alkotmányügyi bizottság tagja. A képviselő szerint ugyanakkor jelenleg is dolgoznak a szövegen, és este hét óráig „még egy jelentős változás lesz benne”, azt azonban nem árulta el, mi. Kerestük Papcsák Ferenc beterjesztőt is, de kinyomta a mobiltelefonját."

Szimpla rágalom, és csak biztos pontokat épít be a törvénybe a Fidesz!
Ki nem érti ezt?
Csakis a talpnyalók!

dr yetee 69 2012.10.30. 21:28:21

@pimpalini: Tényleg,ha csökkentenék a kormánybürokráciát,abbafejeznék az egykulcsost,az maga volna a dráma,százezrekkel csökkenne a gazdagok bére,igazi dráma!

pimpalini 2012.10.30. 21:33:06

@dr yetee 69:

Nem éppen. Kirúgnának pár 10 000 embert, növekedne a munkanélküliség. A kormányzati szféra munkanélkülijei vagy elmennének kapálni, vagy otthon ülnének, mert a versenyszférában nem tudnának elhelyezkedni szaktudás nélkül.

Az egykulcsost módosítani kellene, de semmiképp sem visszahozva a régi adórendszert, amely jövedelem eltitkolásra, feketézésre, s nem több munkára ösztönzött.
Szerinted röhejes volt, hogy aki havi 120-at vitt haza, már a magasabb kategóriába esett? Abba, amiben a milliárdosok is adóztak?

Ha kivezetnék a bankadót, akkor újabb adókat kellene kivetni máshol. Nyilván a kormány tudja, hogy hol lehetne még megszorítani ennek pótlásához, erről szólt az említett propaganda.

stb...

TTom 2012.10.30. 21:36:22

Undorító a sok mocsok komcsi amerikai! Mit képzelnek? Örüljenek, hogy idejöhettek!

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/29/kirohogtek_matolcsyt_az_amerikaiak/

"Öntől aztán lehetne a pozitív gondolkodást tanulni!, Ön nagyon rózsás képet vázolt fel!"

Bezzeg azután igyekeznek hízelegni és nem győzik dicsérni a zsenialitást!

dr yetee 69 2012.10.30. 21:39:53

@pimpalini: A kirúgások igy is zajlanak,a bajok az egykulcsossal kezdődtek,élből 5-6száz milliárdnyi kiesést okozott,ezért kellettek a megszoritások!

TTom 2012.10.30. 21:40:49

Kinek, mi köze van hozzá, hogy ez a remek ember merre és miért autózik?
Ennyit ő megér nekünk, hisz rengeteg jót tett az országért és méltó elismertségre tett szert!

index.hu/belfold/2012/10/30/kover_4_millio_forintot_autozott_el/

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.10.30. 21:44:12

@pimpalini: egyetlen politikus volt, aki azt állította, hogy ő sosem hazudott, ez pedig Orbán Viktor. Na most könyörgöm, aki feldob egy ilyen magas labdát, az (és a hívei) ne legyen meglepődve, ha azt lecsapják.

"Ez szerinted konkretizálva mivel járna?"
Ugyan nem nekem szólt a kérdés, de ha nem haragszol, válaszolnék: azzal, hogy nem lenne Ferrari traktor füvet nyírni, Kossuth tér átalakítás, Ferenciek tere átalakítása, ingyen keményfedeles alkotmány minden érettségizőnek, bekeretezett NENYI a közintézményekben, anti-IMF óriásplakátok, közterek és elsősorban az ország átnevezése aminek a költsége szintén (száz)milliókban mérhető, semmitmondó és soha ki nem értékelt konzultációk, milliárdos Századvég tanulmányok, 160 milliárdos vasútfelújítás (amit a németek a feléből kihoztak otthon, de itthon is tettek nagyságrendekkel kisebb árajánlatot), meg esetleg TEK, meg díszőrség a köztársasági elnöknek, meg tízmilliós magánrepülő-bérlés, meg ingyenes Békemenet-busz, meg örök luxuslakás a bukott köztársasági elnöknek, továbbá esetleg legalább a szimbolikus jelentősége miatt csökkenthetők lennének a képviselői fizetések, a korlátlan benzinkártya, hadd ne soroljam...

Akárhogy görcsölnek ezen a fideszesek, akkor se lesz igaz, hogy az IMF kért nyugdíjcsökkentést, az EU/IMF annyit szabott meg, hogy nem úszhat el a hiány (ha már egyfolytában azt mantrázzák, hogy hogyan adósították el a szocik az országot, akkor ők se költekezzenek túl, hogy majd valaki kifizeti, ez így korrekt), meg hogy legyen egy biztos irány olyan konkrét bevételi számokkal, ami nem egyszeri bevétel, és nem úgy kalkulálják, hogy ha a 100 Ft-os X-et megveszik 1000-en, akkor ha rárakják az 50%-os különadót, abból 50 000 plusz bevétel lesz, mert ettől a módszertől már a Költségvetési Tanács is falnak ment jóval az IMF előtt, csak persze az ő véleményüket le se szarták.

Szóval úgy, hogy az átlagos dolgozó ember reálbére rohamosan csökken, a politikusok és holdudvarának vagyona meg csak nő és nő, nem kéne sírnia a kormánynak, hogy jaj-jaj népszerűtlen intézkedéseket kell hozni...

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.10.30. 21:46:09

@dr yetee 69: na az egykulcsos is egy szép történet kezdete volt, ami most úgy folytatódik, hogy a lakásvásárlási illeték 2 és 4%-os kulcsából csak a 4% marad meg. Jópofa lesz, amikor az SZJA egy kulcsát is megemelik pár százalékkal...

TTom 2012.10.30. 21:48:20

Ezen a HVG szennylapon össze vissza hazudoznak a szégyentelen libsi és komcsi hazaáruló média tintanyalói, a londoni talpnyalóikkal együtt!

hvg.hu/gazdasag/20121030_Merrill_Lynch_ujabb_magyar_megszoritasok_#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2012_10_30&type-id=HvgDaily&user-id=6A9BB4BF&utm_content=normal

TTom 2012.10.30. 21:53:26

Íme! A mocskos komcsik most sem nyughatnak és rágalmaik áradatát zúdítják a NÉP kormányára, természetesen alaptalanul és aljas módon!

"Fővárosi kerületi polgármesterként, a helyi közösségek képviselőiként nem értjük mit kellene ünnepelnünk az önkormányzatok törvényesített kifosztásán? Mit kellene ünnepelnünk azon, hogy kormány döntésének következtében a közigazgatás drágább és átláthatatlanabb lesz a kerületben élőknek?
Nem értjük, mert úgy véljük, hogy a parlament által a járások kialakításáról szóló jogszabály nem másról szól, mint a kormány hatalom koncentrációjának újabb állomásáról. Mit kellene ünnepelnünk azon, hogy az eddig az önkormányzatokhoz delegált államigazgatási feladatokat egy új hivatalba szervezzék, melyeket nem a helyi közösségek által választott vezetők, hanem kinevezett, a kormányhoz hű pártkatonák irányítanak majd?
Az új járási, kerületi körzeti hivatalok felállításán nincs mit ünnepelnünk, mert az végső soron arról szól, hogy a kormány miként fog még több adóforintot elkölteni felesleges államigazgatási szervekre, felesleges hivatalokra.
Miért jó ez a helyben élőknek, mit ünnepeljenek ezen a fővárosiak? Nemcsak a választói kontrollt vesztik el, de az új hivatalok felállítása komoly terhet jelent az adófizetőknek. Országszerte majd 200 új hivatal áll fel január elsejétől. Jól fizetett hivatalvezetőkkel, gazdasági igazgatókkal, titkárnőkkel, hivatalnokokkal. Budapesten 23 új körzeti hivatal jön létre, melyek döntő többségében ugyan azokat a feladatokat veszik át, melyeket eddig a polgármesteri hivatalok végeztek.
Az új államigazgatási szint felállításához a kormány komoly forrásokat von el a kerületektől, végső soron a helyben élőktől. Jelentősen többet, mint amennyi feladatot ellátnak a járási, kerületi körzeti hivatalok. Már most látható, hogy több köztisztviselőt kell az Orbán-kormánynak a járásokhoz, többet visznek el az önkormányzatoktól, mint amennyire szükség van. A kerületi körzeti hivatalok még fel sem álltak, de már most súlyos tízmilliókat költenek a kerületiek pénzéből arra, hogy az új és felesleges hivataloknak legyen épülete, irodabútora, számítógépe, a hivatalvezetőnek légkondicionált irodája és személygépkocsija.
A 23 kerületi körzeti hivatal felállítása a helyben élőknek nem teszi hatékonyabbá az ügyintézést, csak drágábbá és átláthatatlanná a közigazgatást.
Mit kell ezen ünnepelnie egy választott vezetőnek, mit kell ezen ünnepelnie a kerületekben élő adófizetőknek? Éppen ezért mi fővárosi polgármesterek nem írjuk alá ünnepélyes keretek között a megállapodást és ezúton tiltakozunk a kormány döntése ellen, mellyel kifosztja és megalázza az önkormányzatokat, a helyi közösségeket.
Tiltakozunk azért is, hogy mindezt az Orbán-kormány megbízottja ünnepnek tekinti és megalázó ceremóniára kényszeríti a helyben élők által választott vezetőket.
Budapest, 2012. október 30.”

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.10.30. 21:56:23

@TTom: szerinted az év végéig honnan fogja Orbán "Mondják meg, mennyi hiányzik, és mi előteremtjük!" Viktor összeszedni a pénzt, hogy 3% alatt legyen a hiány? Mert hitelt nem ad senki, államkötvényt nem vesz senki, a túlzottdeficit-eljárást meg még a fidesz szerint se engedhetjük meg magunknak, annyi EU-s pénztől esnénk el miatta (lásd Románia, mint élő példa erre).

Amúgy ha elolvastad volna a cikket, feltételes módban van az egész. "úgy tűnik," " arra számítanak, " "arra számítottak" "hajlandó lesz"

Szóval szerinted miből másból lesz pénz, ha nem megszorításból?

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.10.30. 21:57:47

@TTom: ja hogy troll vagy, akkor bocs, vedd tárgytalannak.
Jól csinálod! :-)

alien 2012.10.30. 22:05:56

na jó most gurult el a gyógyszerem, egyszerűen elszáll az agyam

szóval stefike szerint hazug a magyar ballib sajtó, ehhez már társul az hogy hazug a német sajtó is és következtetés hogy a kárpátok új géniusza tévedhetetlenül kormányozza országunkat
aki meg mást mond az 1. hazug 2. hülye

merült-e fel bennetek csak egyszer is, hogy hogy lehet hogy pár kollégista haver vezeti az országot
és meglehetősen hülyén azt mondja pl nem szorít meg és erre olyan szektorokat és forrásokat adóztat ami nálunk csapódik le, most kaptam levelet a banktól hogy több lesz a költség
ha adóztatják a csatornát több lesz a vízdíj stb.
most nem magasabb adók vannak hanem kénszer adóbérlők
azt meg igyekeznek elérni hogy ne lehessen leváltani őket kérdem én ha azt mondjuk, hogy mi demokratikus jogállam vagyunk, ahol a jog uralma áll fent, jogbiztonság van és a hatalmon lévő párt leváltható akkor egy le nem válthatóvá tenni szándékozott párt böszméskedését a jogállami elvekkel minek lehet nevezni?
milyen btk. tényállást valósít meg aki az állam működését a szükséges átalakítások nélkül az elérhető legolcsóbb forrás helyett drágábból fedezi
ébredjetek már fel, mi a bré van veletek?
az elmúltnyolcév, meg szemétkomcsik, meg cigánybűnözés nem válasz a jelen kérdéseire, ha nem alkalmazkodunk baromi nagyot szívunk ám
az eut meg kár basztatni, mert az utóbbi ezer év legnagyobb vívmánya

TTom 2012.10.30. 22:17:19

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:
Nem érted Te a Nemzeti Elkötelezett Érzületet!
Csak a mocskos libsibolsi média hazugságait visszhangozzátok!
Bezzeg Stefánia kisasszony, Ő egy igaz ízig vérig ÚRINŐ!

Gondolom a nyugdíjas kor hozhatta meg eme rengeteg bölcseletet, amit kitermelt magából és aminek ezen blogban biztosítanak kitörési lehetőséget számára!
A német nyelv alapvető és professzionális ismeretében bizton bírálja a német lakájmédiát hazugságaiért és komcsi talpnyaló magatartásáért!
Ez világos kell hogy legyen mindenki számára.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.10.30. 22:25:16

@TTom: ja, ha így nézzük, megfáztam és PIROS lett a torkom, még szerencse, hogy a NARANCSSÁRGA neocitran segít. :)))

Inkább a pálinka... apropó, azért nem indul kötelezettségszegési eljárás a telekomadóhoz hasonlóan? Csak mert azt is úgy engedélyezték itthon, hogy EU-s alapszabály tiltja... mondjuk ezt az egyet sajnálnám, de külön szép fricska lenne, ha az EU elkaszálná a törvényt, nagy sajnálkozva visszavonnák, ezután meg a NAV kimenne vidékre és szarrábírságolna mindenkit, aki pálinkát főzött sutyiban.

pimpalini 2012.10.30. 22:34:27

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:

Persze, vannak jó gumicsontnak való látványköltekezések. De mint tudjuk nem ezek jelentik a legnagyobb költségeket.
Teljesen természetes kívánalom, hogy ne térkövezésre, meg más, hasznot nem termelő beruházásra költsék a pénzt.

Viszont a költségcsökkentési kívánalom nem feltétlenül és nem csak ezekre vonatkozik. Nyilvánvaló, hogy struktúrális reformokat akarnának, ami bizony a közszférában dolgozók számszerű leépítésével (IS) járna.

Amúgy maga a vasútfelújítás nem is lenne hülyeség. Persze, drága, de nálunk mi nem az? Az auópályaépítések is aranyáron mentek, a négyes metróra kidobtak töméntelen mennyiségű pénzt, s még el sem készült, stb...

2012.10.30. 23:25:19

@pimpalini: Most te tényleg a korábbi mszp fosztogatáshoz méred a fideszt?
Szart a foshoz? Gratulálok! Na, mi jött ki, melyik a keményebb?

2012.10.30. 23:29:57

@pimpalini: Azt írod, hogy a Lendvai...
ki a szart érdekel lendvai ildi néni?
Orbán mondta, hogy a németeknek köszönhetjük a fasizmust.
1. nem tudom, mi is a végzettsége a vezérnek? Ja, jogász?
2. nem tudom, tanult ő bármikor történelmet?
Az tetszik, hogy amikor védeni kell Orbánt, vagy Matolcsyt, akkor bólogattok, mint kutya a szélvédőn.
Másnap, mikor épp az ellenkezőjét mondja, akkor is. Kurvára nem gondolkoztok azzal a szürke takonnyal a koponyátokban.
Nem kell az IMF! Nekünk senki ne mondja meg nyugatról, hogy mit tegyünk!
Mondják meg, mennyi hiányzik, és mi előteremtjük!

Vazze, ez a bukás totális beismerése!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.31. 00:12:17

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Nem rokona magácska véletlenül egy szovjet erőszakszervezet nevével megegyező monogramú bloggernek, akinek a blogja címében egy Magyarországon élő, szláv nyelvű kisebbség ma már kissé más rtelemben használatos neve szerepel?

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2012.10.31. 00:29:40

@Holger Hartland:

Csehszlovák Kémre gondolsz?

Ezt a becsületsértő vádat a leghatározottabban visszautasítom. Én egy 24 éves, evangélikus vallású, kertészmérnök végzettségű, sváb származású parasztlány vagyok. Baranyában élek, egy festői szépségű kis faluban a Mecsek lábainál.

magyar-magyar szótár 2012.10.31. 04:58:07

@Könnyen elkaptuk, uram!: Már megint a szar fikázása! A szar tápértéke sokkal magasabb és a fos lehet gennyes is, beteg. Az tény, mhogy az MSZP sokkal szakszerűbben lopott, tudományosabban és módszeresebben, de ez a múlt. Viszont a múltban az MSZP jól fizetett az öneki dolgozóknak, így pl a magasfokú értelmiségnek vagy a sajtómunkásságnak.
Ha két kupacot képezek az elmúlt 22 év médiahonoráriumaiból, beleértve az elektronikus szekciót az újabban divatos álbloggerekkel .. emide meg az elavult vacak rosszoldalimédia javadalmait, akkor a jóoldali, politikailag megfelelő, 2006-ig az MSZP-nek, azután meg az MSZP-t száéjjelverő Gurcsánynak nyaló médiamunkásság kapott (máma már fujfujj nekik az az MSZP, amit Lendvai néni szépidejében még powereltek) akkor egy gellérthegynyi nagyrakás mellett egy kisebb szemétkupacnyi, azok a rosszoldaliak nyomorú garasai.

Ha merkantil szemlélem, mennyi pénzbe került a jóoldali média meg a rosszoldali (ezeket nagyontévesen ballibnek illetve jobbernek cimkézik) akkor nem is értem az elmúlt 22 év történéseit, pl 2002-ben 66ezer szavazattal nyert az MSZP, de mennyibe került ennyi szavazattöbblet? 4 éven át

dr yetee 69 2012.10.31. 07:26:21

@magyar-magyar szótár: Ez hülyeség,bár egyszer tényleg ki kéne számolni,hogy ki lopott többet,én a fideszre voksolok!

2012.10.31. 08:40:48

@nordas: Az önkormányzatok adósságának átvállalását a debreceni polgármester nagyon üdvözölte. Gondolom, azért, mert őt nem érinti, ugye? Valami Kósának hívják.

2012.10.31. 08:46:24

@magyar-magyar szótár: "Ha merkantil szemlélem, mennyi pénzbe került a jóoldali média meg a rosszoldali (ezeket nagyontévesen ballibnek illetve jobbernek cimkézik) akkor nem is értem az elmúlt 22 év történéseit, pl 2002-ben 66ezer szavazattal nyert az MSZP, de mennyibe került ennyi szavazattöbblet? 4 éven át"

Én nem így látom. Szerintem az új, jobboldali, elfogult média szinvonala nulla.
Ez meghatározza a hozzáállást értelmesebb embereknél.
Én a Magyar Hírlapot járattam, még emlékszem, hogy Orbán mindenáron meg akarta venni első uralkodása alatt. A külföldi (belga? Francia?) tulaj nem adta.
Sajna a jobboldalon nem nagyon vannak szakemberek, csak lakájok, meg jobbágyok.
Lásd gazdaság. Minden jobboldali közgazdász bírálja a Matolcsyt, aki viszont kommunista volt.

2012.10.31. 08:47:57

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: " Baranyában élek, egy festői szépségű kis faluban a Mecsek lábainál."

Uránbánya közelében?

magyar-magyar szótár 2012.10.31. 09:09:37

@Könnyen elkaptuk, uram!: A.. hú, ez nem jön a számra ez a jo.. jobbo... .. szóval a rosszoldali média az nulla. Ide szokás sorolni a kuruc-in-fos-t is, ami nyelvileg meg ... -én nem birom ott legföljebb addig, amíg a visszatartott lélegzetemmel birom... -szóval az annyival jobb, hogy már gyanús. (Itt Stefikénél is ez az árulkodó.. ein blick is...)
A jóoldali média jobban fizet és ezért a jobblakájok is odamentek.

Egy Bundesligára való jóoldali közepesképességű, tehát lakáj, tányérnyaló és lovászlelkű jóoldali újságírót tudnék sorolni. Pont stréberségből választották a jóoldalt, ők azok, akik egy-egy felkapott témát agyonszajkóznak... Stréberek.. a tehetségesebb jóoldaliak is undorodnak tőlük..
Tehát a jóoldali médiánál belsőkritika is volt, pl az Élet és irodalom, papíron, pl merészen bírálta az MSZP-t túlsággal nyaló jóoldali lakájhadakat. Ha már vagy 317-szer odabasztak az ő szóhasználatukban "jobboldali" vagy "konzervatív" sajtónak, akkor kapott egy fricskát valamelyik közepes vagy gyönge jóoldali is. Mester Ákost Dr Kovácsék mindig és következetesen baszogatták. Márpedig -ezt nehéz lesz az internetes felületen fölfogni és megérteni- a jó kritika fejleszti, javítja a kritizáltat.

Ott ahol tényleg vannak liberálisok, a többféle jó liberális médiacentrumok egymáson is köszörülik pengéiket. Képzeljünk el két régi Magyar Narancsot, ami azért odabasz egymásnak is. vagy két indexet és akkor az egyik mindexben nem lehet azt művelmni, hogy a cím és a felütés hazug [becsali] a címlapon, mert a megnyitott szöveg utolsó bekezdése cáfolja meg vagy tartalmazza az igazat is.

Itt Stefikénél kritika nem lehet -mutatja a kommentjeim története is. A mémelői annyira meg vannak elégedve magukkal és miközben a legalantasabb zsigeri élvezeteket elégítik ki, még jártanak is valami fennkölt tudományos szöveget, mintha pályázaton kéne prezentálni,m mire kérnek támogatás, ilyen DeDi ízű politológ caffrangokat... holott az élvezők elég hangosan hörögnek, nem? :D
Jót kell tanácsolnom, ha ki akarok baszni egy jógyerekkel, mert akkor BIZTOS hogy nem fogadja meg és akkor vacak marad a munkája.

A rosszoldalra azok kerültek, akik kiszorultak a jóoldalról.

Én pl, mint szülő, ha a médiaszakos gyerekem azzal állítana haza, hogy egy rosszoldali orgánumnak dolgozna, szíjat hasítanék a hátából: "El akarod baszni az életed, fiam?" "ezért feccöltünk ennyi pénzt beléd, kurvanyád!?" Hosszútávon a jóoldali médiának nyalni a jó befektetés és persze a jóoldali politikának.

Sőt! - voltak tényleg baloldali emberek a jóoldali médiában: ők koptak ki a leghamarabb. (Érdi, Szegvári)A valóban liberálisok és decensek tűntek el először, pl a Mester Ákos, Bölcs István , Szénási Sándor trióból Szénási.

dr yetee 69 2012.10.31. 09:13:06

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Stefi,nem találom a részletes cáfolatot a nagybirtokos asszony vonatkozásában!

belekotty 2012.10.31. 09:29:20

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: És gondolom a váradós anyád egy urán bánya meddője mellett élt. Akkor mindent értek.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.10.31. 09:44:48

@pimpalini: na, pont ezért kerültek kétharmaddal hatalomra, mert ebből lett elegük az embereknek. Ennek fényében egész elképesztő, hogy védekezni lehet azzal, hogy "dehát az MSZP is ezt csinálta". Akkor ennyi erővel vissza is jöhetnek... (ne jöjjenek)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.31. 10:15:20

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Végül is gondolhattam volna a CseKára is, és bár nem valószínű, lehet, hogy az is te vagy. :)

2012.10.31. 10:44:57

Most mi van ezzel a Volksbunddal?
Újjáalakult már?
Ne csak magyargárda legyen már, mert akkor még nemzetiségellenesség miatt is elmarasztalják a hazát.
Az egy érdekes kérdésfelvetés, hogy a kormány kit tart idegenlelkűnek és a kormány szándékoltan többféleképpen értelmezhető nyilatkozatai után a hívei kit tartanak annak.
Mindenesetre a strómanok alkalmazásának "intézménye" elég idegenlelkű dolog, pláne ha saját népe megkárosítása a következménye.
Idegenszívű idegenszívűnek nem ássa ki a szemét (ezért az udvarias gesztuslevelezés). Viszont az 'idegenlelküző" minden igyekezetével az őt megválasztók "figyelmébe ajánlja" a körükben alapértelmezett idegenlelkű/szívűség fogalmának csoportra való konkretizálását és hát mossa kezét, hogy ez az értelmezés mindig ugyanarra a konkrét nép/csoportra sikeredik :D
Milyen praktikus!
Amúgy anno a tokaji főrabbi is kifejezte háláját a führernek egy láda tokaji aszúval és kapott is válaszként egy láda füstölt lófaszt. Persze lehet, hogy ez csak legenda :D

magyar-magyar szótár 2012.10.31. 12:22:43

@Bánegressy: Ó, hát ez egészen egyszerű! Frajlaa Stefili úgy szokta nkielégíteni az igényeket, hogy hol Hitlernek szopnyal bőnyállal, aztán meg Lévai Anikónak ad a túrós szájával puszit (orgazmikus élvhörgés a jóoldalon, a varánus blog írói a gatyájuba ejakulálnak, a bajnaisták pedig más nemlévén a hüvelyujjukkal mélytorkoznak maguknak) utána pedig Orbánt szopja le. EBBŐL aztán nagyongyorsan következik az, hogy Orbánék kiket tartanak idegenszívűeknek, nyilván azokat, akiket a németnácik (meg a volksbundisták)
A Magyar Gárda előképe viszont a magyar fasiszta és a magyar fasisztának idegenszívű a zsidó , a tót, az oláh, a rác és perszehogy a sváb vagyis a hígmagyar. Frajlaa Stefili a hígmagyar esszenciája.
Ha eddig nem lett volna világos, Steffili a FIDESz ideológia katyvaszának állatorvosi Lada Samará-ja (alpenweiß) a DeDi és a Haza és Haladás munkatársainak meg a Progresszív Intézetnek a legújabb kutatásai alapján, tökre... hát gondolom, a Ha-Há-sok ideológiai felkészültségének tükrében.

magyar-magyar szótár 2012.10.31. 12:43:00

@Könnyen elkaptuk, uram!: Még az jutott eszembe: A sajtó világtörténelmében kb 10ezeres példányszámú újságba ennyi pénzt nem pocsékolt hiába ember, mint Széles Gábor. Akkor miért is lett volna baj, ha Orbán szór el rá egymillárdot (mert megvenni egy dolog, de ugye csak viszi a pénzt...) Pénzt olyan ökönómusan kell médiába fektetni, mint Bajnaiék csinálták a Wallis-nál, amikor megvették az indexet, szépen kistafírozták aztán kerestek egy jobbernek látszó balekot és már vissza is szedték a 300 milliót. Ja és még egy vízipipájába került Gordonnak a bót...
MAgyarországon -de ez igaz E-n ra TIGÁZra satöbbi, nem mindig a céget kell megvenni. A céget valami távoli nyugato balfácán, pl a Ringier tulajdonolja, idehaza meg a menedzsment azt csinál, amit akar és ha baj van, lehet a "nyugati tulajdonos"-ra mutogálni. Volt magyararországi holland vállalat, Rynart, amit tokkalvonóval lopott el a magyar menedzsment. Az indexnél máig működik ez a mém, miszerint fidesz meg jobberterror van és az index a fidesz szócsöve :D

pimpalini 2012.10.31. 13:23:36

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Mivel a szavazók egy részének továbbra is komoly alternatívát jelent az mszp, kénytelen az ember összehasonlítást eszközölni.

Fasisztázás: látom szándékosan vagy butuska. Nem rémlik, hogy a baloldal megmondóemberei folyamatosan fasisztázták a jobboldalt? A szélsőségesezés csak a legfinomabb rágalom volt.
Amiről én írtam a fentebbi 3 pontban, az erre vonatkozott, elvégre a szövegkörnyezet is erről szólt.

Kit érdekel, hogy Orbán mit mondott a németeknek, mikor belpolitikáról beszéltünk?

Mellesleg menj, most meg a mocskos macskamajszolód, mert már minősíthetetlen a modorod!

pimpalini 2012.10.31. 13:31:14

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:

Ez nem védekezés, hanem alapvetően támadás.

Mert vannak, akik a lopásra, az adókra, a korrupcióra, és így tovább, fogják a szimpla pártszimpátiájukat, ami valószínűleg érzelmi alapokon mozog. Mert annak idején, megfelelő propagandával, az érzelmeiken keresztül dolgozták meg őket. Kevésbé tájékozott, vagy épp tájékozódni nem akaró embereknél elég elültetni a düh magvait, utána már nem a realitásokat fogják nézni. Így megy ez sok-sok éve. Az mszp nem a programjai miatt nyert, vagy éppen nem a programja miatt áll most is X százalékon.
Manipulációval sikerült elérniük, hogy a szavazóiknak nem büdös az, hogy szarban születtek, s még az émelyítő szagokat sem érzik, melyek körül lengik őket.
Ezek az emberek azzal támadják a Fideszt, amiben a fenti banda is sáros, sőt, sárosabb, így mindig arra kell emlékeztetni őket, hogy az általuk hangoztatott "érvek" önmagukban megállnak ugyan, de ha már választanunk kellene, akkor nem.
Márpedig itt ugye 2 év múlva választanunk kell.

dr yetee 69 2012.10.31. 13:51:42

@pimpalini: Mert vannak, akik a lopásra, az adókra, a korrupcióra, és így tovább, fogják a szimpla pártszimpátiájukat, ami valószínűleg érzelmi alapokon mozog.

Vazze,a lopás,korrupció,adók kitaláció?Érdekes megközelités!

pimpalini 2012.10.31. 13:55:49

@dr yetee 69:

Az a baj veled, hogy kiragadsz egy-egy részletet, majd azzal kapcsolatban kezdesz el kötözködni.

Ha valaki azért tartja a szart jobbnak az almánál, mert adott esetben mindkettő gömbölyű, akkor el kell neki magyarázni, hogya szar attól még szar, s nem túl kellemes élmény beleharapni.

Magyarra fordítva: mszp-Fidesz viszonylatban a Fidesz ellen és főként az mszp mellett nem érv az, hogy a Fidesz (IS) lop, adott esetben korrupt, s adóztat.

Összefüggéseiben kellene szemlélni a dolgokat.

pimpalini 2012.10.31. 13:57:48

@dr yetee 69:

Talán meg kellene nézni azt, hogy mik voltak a célok, voltak-e egyáltalán célok a zsebek megtömésén kívül?
Aztán azt is, hogy pl. a mostani kormánynak miért is kell megszorítania, adóztatnia, és így tovább.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.10.31. 16:29:53

@pimpalini: "
Ezek az emberek azzal támadják a Fideszt, amiben a fenti banda is sáros, sőt, sárosabb, így mindig arra kell emlékeztetni őket, hogy az általuk hangoztatott "érvek" önmagukban megállnak ugyan, de ha már választanunk kellene, akkor nem."

Van ám az MSZP-n kívül más is, sőt, másfél év alatt pláne lehet. Azt én se értem, hogy az emberek miért hozzájuk menekülnek vissza, gyanítom azért, mert Orbán leváltása nekik a legnagyobb prioritás, és ehhez csak az MSZP-ben látják a kellő szervezettséget, nem tudom.

Mindenesetre a Fidesz benne lesz a törtélemenkönyvekben, azt már elérték. Ha ezek után végül kizárnak mindenkit a választásból, azért (lex DK, lex Bajnai ugye megvan? természetesen egyéni képviselőivel, 60 oldal 1 óra alatt...), ha meg elbasszák a történelmi 2/3-os lehetőséget, akkor azért. Bár ez utóbbit 2010-ben kellett volna megragadni...

dr yetee 69 2012.10.31. 17:10:50

@pimpalini: A célok elég jól meghatározhatók!2010-ben soha nem látott lehetőséget kapott a fidesz.Sajnos,ahelyett,hogy éltek volna vele,visszaéltek,saját hatalmuk,klientúrájuk bebetonozása volt a prioritás.Az ország érdekében a mai napig nem tettek semmit,zsebek tömése(egykulcsos)folyt,folyik a mai napig.Amit a regisztrációval csináltak,az a legszebben demonstrálja a hatalmi arrogancia mindenek feletti prioritását.

2012.10.31. 23:18:12

Ja még, tündérke! Itt alkalmanként politikusok ( nem kommentelők!) a nemzetiségeket is egymásnak szokták ugrasztani. Ismered a tótból lánglelkű magyarrá vált nemzeti költő versét?
(Felhasználás, adagolás szükség szerint. Mellékhatásokról kérdezze meg képviselőjét újságíróját, párt titkárját stb :D) :

"MIT NEM BESZÉL AZ A NÉMET...

Mit nem beszél az a német,
Az istennyila ütné meg!
Azt követeli a svábság:
Fizessük az adósságát.

Ha csináltad, fizesd is ki,
Ha a nyelved öltöd is ki,
Ha meggebedsz is beléje,
Ebugatta himpellére!...

Ha pediglen nem fizetünk,
Aszondja, hogy jaj minekünk,
Háborút küld a magyarra,
Országunkat elfoglalja.

Foglalod a kurvanyádat,
De nem ám a mi hazánkat!...
Hadat nekünk ők izennek,
Kik egy nyúlra heten mennek.

Lassan, német, húzd meg magad,
Könnyen emberedre akadsz;
Ha el nem férsz a bőrödbe’,
Majd kihúzunk mi belőle!

Itt voltatok csókolózni,
Mostan jöttök hadakozni?
Jól van hát, jól van, jöjjetek,
Majd elválik, ki bánja meg.

Azt a jó tanácsot adom,
Jöjjetek nagy falábakon,
Hogy hosszúkat léphessetek,
Mert megkergetünk bennetek.

Fegyverre nem is méltatunk,
Mint a kutyát, kibotozunk,
Úgy kiverünk, jobban se’ kell,
Még a pipánk sem alszik el!

Pest, 1848. május "

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.11.01. 07:51:46

@lobster thermidor:

Hogy t.i. az mszp kizárólag gennyes volt kommerekböl ( és a belölük hasznot húzókból ) áll. ( 1993ban az Alkotmánybíróság is megállapítototta, hogy az mszp az mszmp vagyoni örököse. És ha a vagyont megörökölték, akkor az eszme sem büdös, nem ? )

Való igaz, hogy a Fideszben is vannak ( mi az hogy ! ) gennyes emberek, volt (?) kommunisták, stb.

Azonban, mint azt leírták már a fö különbség az, hogy az mszp-nek az mszmp, mint maximálisan antidemokratikus ( oroszokkal együttmüködö, emberi jogokat korlátozottan elismerö ) párt az elödje.

Van azonban gyakorlati különbség is. Az mszp a közeposztály kiuzsorázását ( az ország eladósításával együtt ) helyezte a gazdaságpolitikája közepébe. Az effektív adókulcs a 6 milliós fizetésekre a Gyurcsán alatt 54% volt : csak Belgiumban ( de ott is csak magasabb fizetésekre ) volt magasabb az effektív adókulcs. Gyurcsán és az mszp szerint "gazdag" az, aki 6 milliót keres.

Mondja mindezt az a párt, amely viszkisdobozokban síbolt húszmilliót, túlárazott autópályákat épitetett a "haveri területekre"[M6], és amely az 'lallamadósságot meg 2.5 szerezte 8 év alatt. És mondta mindezt az a "miniszterelnök", amely adót csalt [ bár mindez már elévült], 3 milliárd személyes vagyonnal rendelkezett [ az Apró Piros révén, sundabunda privatizációkból], satöbbi.

Amit Orbánék müvelnek, az tényleg gusztustalan ( de pl.azt nem is hiszem, hogy ezt a blogot tényleg fideszes üzemelteti, annyira ök sem hülyék. Inkább valamelyik humorharlod új baloldalosra gyanaxom ). De amit az mszp müvelt ( középosztály eltaposása, százmilliárdok ellopása, és a maradékból a plebsz megvásárlása ), az abszolút az anyagi ellehetleenésemhez vezetett volna.

Volna, mondom, ha nem mentem volna még evekkel ezelött ( még a kommer 8 év alatt ] kulfoldre. ( Ugyanis láttam, hogy mindez hova vezet ).

Stefániának : valóban, úgyannyira áruló vagyok, hogy még az állampolgárságot is leadtam. [ Azonban az "uj országomban" mindig és kitartóan a jobbközépre szavazok, kommerre, szocdemre, SZJA és egyéb adóemelöre még véletlenül sem ;) ]

2012.11.01. 09:08:04

@pimpalini: Sajna tévúton jársz. A belpolitikai megjegyzéssek hatással vannak a külpolitikára és fordítva. OV március 15.-én, a magyar polgároknak magyarázta el, hogy a fasizmust(sic) a méneteknek köszönhetjük. Ez nem a németeknek szóló üzenet volt, hanem a saját hódolóinak. Tehát belpolitika.
Megmosom a macskamajszolóm, ha te megmosod az agyad. Igen el van narancsiszaposodva.

2012.11.01. 09:17:10

@pimpalini:
A másik: miért az mszp-vel veted össze? Vesd össze a fideszt önmagával! OV első uralkodása. Az elmúlt két év.
Mit tapasztalsz?
Nekünk ne külföldről mondják meg, mt kell tennünk!-Mondják meg, mennyi kell még, és előteremtjük!

Az elmúlt két évben a forint árfolyamán keresztül mintegy 10%-ot bukunk minden visszafizetett hitelen. Állam, önkormányzat, magánszemély.
Ne feledd: a gyenge forint az exportot segíti. Ajki ma exportál, az többnyire külföldi, a nyereségét javarészt kiviszi.
Viszont a belső fogyasztást lassítja a gyenge forint.
Namost: OV a forintot 263 euro árfolyamnál vette át.
Azóta csak magasabb volt .

2012.11.01. 09:20:19

@pimpalini:" Magyarra fordítva: mszp-Fidesz viszonylatban a Fidesz ellen és főként az mszp mellett nem érv az, hogy a Fidesz (IS) lop, adott esetben korrupt, s adóztat.

Összefüggéseiben kellene szemlélni a dolgokat."

De fordítva sem érv. Azért jobb a fidesz, mert az mszp is lop!
Milyen logika ez?
Éppen ha összefüggéseiben szemlélnéd, észre kéne venned, hogy az ország szempontjából tök mindegy, melyik van hatalmon.
Most sem folyik más, mint a lopás, a hatalom megtartása, a saját vagyon külföldre menekítése.
Mitől jobb tehát a fidesz?
Nem, nem szar és alma. Szar és fos.
süti beállítások módosítása